Οι ομιλητές του σημερινού 31ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου του InsuranceForum.gr

Τα Τρίκαλα, η πρώτη «Έξυπνη Πόλη» της Ελλάδας που κατάφερε να ενσωματώσει τεχνολογικά προηγμένες λύσεις στην καθημερινή ζωή της Δημοτικής Αρχής θα φιλοξενήσει τις εργασίες του 31ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου του InsuranceForum.gr την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 17.00 – 20.30 στο Ananti City Resort, Λογγάκι, Τρίκαλα. Το συνέδριο με γενικό τίτλο «Η Διαμεσολάβηση στη νέα Ψηφιακή Εποχή» θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων και της Ένωσης Επαγγελματιών Διαμεσολαβούντων Τρικάλων σε μια δραστήρια και δυναμική ασφαλιστική αγορά τόσο στην παραγωγή όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Σε μια ψηφιακή εποχή που συνεχώς αλλάζει το 31ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr στοχεύει μέσω των παρεμβάσεων και των ομιλιών σημαντικών στελεχών του κλάδου στην εις βάθος ενημέρωση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών για τις σημαντικότερες προκλήσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο, αλλά και στη σκιαγράφηση της επόμενης μέρας σε ένα τεχνολογικά πλέον εξαρτώμενο επάγγελμα.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει με μία περιεκτική και άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία της η Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II ARAG SE με την ομιλία της: “Internet of Things ή Insurance of Things; Έξυπνες συσκευές για έξυπνη ασφάλιση”. Η κα. Χαμπάκη  σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Leicester από όπου πήρε και το μεταπτυχιακό της στις Ευρωπαϊκές και Ομοσπονδιακές Σπουδές. Είναι κάτοχος Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών των INSEAD Business School και Oxford University. Τα τελευταία 23 χρόνια εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα: στην Deloitte Ελλάδος, στην Τράπεζα Κύπρου Ελλάδος, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και στην Crowe SOL Consulting. Στην παρούσα φάση εργάζεται στην ασφαλιστική εταιρία Νομικής Προστασίας ΑRAG SE Hellas. Επί σειρά ετών διδάσκει εξειδικευμένα σεμινάρια σε στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου και αρθρογραφεί συστηματικά στον κλαδικό τύπο, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί και στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτης σε αρκετά συνέδρια των Financial Times στην Ελλάδα κι ομιλητής σε πληθώρα εκδηλώσεων ασφαλιστικού ενδιαφέροντος. Το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «Solvency II-Η μεγάλη εικόνα» και το 2018 το νέο βιβλίο με τίτλο «IDD, Ένας πρακτικός οδηγός για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων» από τις εκδόσεις Insurance Innovation.

Δύο θα είναι οι ενότητες που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, με τους ομιλητές να δίνουν απάντησες σε πληθώρα ερωτημάτων αλλά και τροφή για σκέψη σχετικά με το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Η πρώτη ενότητα θα αφορά την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τις σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Οι Άγγελος Μπεφών, Head Commercial Division HDI και Ηλίας Μαντούβαλος, Head, ICT & Business Efficiency / Operations & Services Division HDI θα παρουσιάσουν την ομιλία τους με θέμα: “Πώς επηρεάζεται η ασφάλιση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις νέες τεχνολογίες. Κίνδυνοι και ευκαιρίες». Ο κ. Μπεφών, γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο. Σπούδασε Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing και παρακολούθησε εξειδικευμένα ασφαλιστικά σεμινάρια στην École Nationale d’ Assurances, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Εργάσθηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στις Διευθύνσεις Marketing και Πωλήσεων. Στην AIG έχει διατελέσει Διευθυντής Marketing, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και Διευθυντής Δικτύου. Υπήρξε Εμπορικός Διευθυντής στην ασφαλιστική εταιρεία GENERALI. Σήμερα είναι Head Commercial Division της ασφαλιστικής εταιρίας HDI Global SE, Greece. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), της École Nationale d’ Assurances, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΣΑΕ) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ). Ο κ. Μαντούβαλος έχει σπουδάσει Computer Information Systems στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, ενώ διαθέτει σχεδόν 30 έτη εμπειρίας στην ανάπτυξη και βελτιστοποίηση προγραμμάτων πληροφορικής και ανάλυσης δεδομένων, επικεντρωμένων στην ασφαλιστική δραστηριότητα. Εργάζεται στον ασφαλιστικό κλάδο από το 1994. Στην αρχή της καριέρας του έχει εργασθεί ως ΙΤ Manager στην Schweiz Life, New IT projects development Manager στην Ηelvetia Insurance Greece και Senior IT Developer στην Zurich Financial Services. Έχει διατελέσει assist. IT Manager στην Generali για περισσότερα από 19 χρόνια ενώ στην HDI Global SE είναι Head, ICT & Business Efficiency / Operations & Services Division. Αξιοποιεί την τεχνολογία αναπτύσσοντας καινοτόμα συστήματα και υπηρεσίες. Σήμερα, με την εκτενή του γνώση στην εξέλιξη των συστημάτων πληροφορικής ικανοποιεί τα απαιτούμενα επίπεδα απόδοσης, συμμόρφωσης και ανάπτυξης της HDI Global SE προκειμένου να προσφέρει νέα επίπεδα υποστήριξης και εξυπηρέτησης στους πελάτες και συνεργάτες της.

Θα ακολουθήσει ο Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική παρουσιάζοντας την ομιλία του «Νέοι Ορίζοντες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο νέο ασφαλιστικό περιβάλλον». Ο κ. Τσακατούρας, εργάζεται στην ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ από τον Μάρτιο του 2016, έχοντας αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης. Είναι πτυχιούχος κοινωνικών και πολιτικών επιστημών. Ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων από το 1990. Έχει μεγάλη εμπειρία ως στέλεχος ασφαλιστικών εταιριών σε θέσεις διοικητικές (διεύθυνση κλάδου ζωής, εκπαίδευσης) αλλά και πωλήσεων (περιφερειακός διευθυντής, υπεύθυνος πρακτορειακού δικτύου).

Από την GLASSDRIVE, εταιρεία επισκευής κρυστάλλων οχημάτων, ο Χρήστος Σταυρόπουλος, Area Sales Manager Glassdrive θα μας μιλήσει για την επόμενη μέρα στα κρύσταλλα αυτοκινήτου. O κ. Σταυρόπουλος είναι Area Sales Manager στην Glassdrive μέλος του ομίλου Saint-Gobain Autover Hellas. Στην ευθύνη του βρίσκεται η επικοινωνία με τις ασφαλιστικές εταιρίες, καθώς και η διαχείριση ενός δικτύου δεκάδων συνεργατών σε Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο και Θεσσαλία. Στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος του τμήματος πωλήσεων διαφόρων εταιριών στην Αθήνα. Έχει κάνει προπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς και ευρωπαϊκές σχέσεις, καθώς και μεταπτυχιακές σπουδές στο strategic management. Έχει ζήσει για 12 χρόνια στον Καναδά και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Μητρική του γλώσσα είναι τα ελληνικά και τα γαλλικά, ενώ μιλάει άπταιστα αγγλικά.

Η δεύτερη θεματική ενότητα θα εστιάσει στους ασφαλιστικούς κλάδους που θα αναπτυχθούν την επόμενη 10ετία και στην ψηφιοποίηση του κλάδου. Σε αυτή την ενότητα ο Γιώργος Βουτσίνος, Διευθυντής Ανάπτυξης Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s θα μιλήσει για “Τα δεδομένα δορυφορικής γεωσκόπησης στην υπηρεσία της αγροτικής ασφάλισης”. Ο κ. Βουτσίνος έχει 17 χρόνια εμπειρίας στον χώρο των πωλήσεων. Ξεκίνησε την καριέρα του ως Ασφαλιστικός σύμβουλος στο Agency το 2001. Έκτοτε ασχολήθηκε με διάφορους τομείς παροχής υπηρεσιών (τραπεζικά προϊόντα, κινητή τηλεφωνία και άλλα) ως project manager, εστιάζοντας πάντοτε στην Ανάπτυξη Εργασιών και Νέων Αγορών μέσα από τη σύγχρονη μεθοδολογία και σε συνδυασμό πάντοτε με την τεχνολογία. Επανήλθε δυναμικά στο χώρο των Ασφαλίσεων το 2014, μέσω της Karavias Underwriting Agency στην οποία είναι σήμερα Διευθυντής Πωλήσεων και Ανάπτυξης Εργασιών. Εξειδικεύεται στη διαχείριση και τοποθέτηση Ειδικών Κινδύνων στους Lloyd’s και την Αγορά του Λονδίνου. Είναι κάτοχος διπλώματος Οικονομίας & Marketing της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου της Lille, ενώ έχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων στη διαχείριση ζημιών και τοποθέτηση ειδικών κινδύνων στους Lloyd’s.

Ο Γιώργος Τουρκάκης, Area Business Developer Manager Northern Greece & Branch Manager, AIG, θα κλείσει τον κύκλο των εισηγήσεων με την ομιλία του “Οι σύγχρονοι διαδικτυακοί κίνδυνοι ευκαιρία για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές”. Ο κ. Τουρκάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών στο Οικονομικό Τμήμα με ειδίκευση Οικονομική των Επιχειρήσεων. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές αφορούν τη Διοίκηση , ειδικότερα  MSc “ Management in Health” στο Uninettuno University. Η διατριβή του αφορούσε τη συνεργασία των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιριών με τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία – Κλινικές.  Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας με ειδίκευση τη μηχανογραφημένη λογιστική. Έχει διδάξει οικονομικά σε φοιτητές οικονομικών σχολών και είναι εισηγητής προϊοντικών σεμιναρίων στον ασφαλιστικό χώρο. Στην AIG εργάζεται από το 2007 ως Area Business Developer Manager Northern Greece και από 1/2/2019 ανέλαβε την θέση του Branch Manager.

Τα Ασφαλιστικά Συνέδρια του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς πραγματοποιούνται αδιαλείπτως από το 2012 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας με τη συνεργασία των συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ανασχεδιάζονται συνεχώς, ώστε να είναι πάντοτε επίκαιρα και χρήσιμα.

Το Συνέδριο συντονίζει ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το συνέδριο από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Χορηγοί Συνεδρίου

AIG, ARAG, DAS HELLAS, ERGO HELLAS, GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, HDI GLOBAL SE, AEGEAN INSURANCE SA Ειδικός Αντιπρόσωπος Ζημιών στην Ελλάδα της Accredited Insurance (Europe) Limited, KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY, ASSET MANAGEMENT BROKERAGE, GLASSDRIVE, EXPERTO CREDE

.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα των:

Επιμελητήριο Τρικάλων

Ένωση Επαγγελματιών Διαμεσολαβούντων Τρικάλων

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.)

Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.)

.

Χορηγοί Επικοινωνίας

Κλαδικά sites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – underwriter.gr

Κλαδικά περιοδικά: insuranceworld

Οικονομικά sites: euro2day.gr – marketnews.gr – reporter.gr – epixeiro.gr

Τοπικά μέσα επικοινωνίας: διάλογος – η Αλήθεια – TRT –  trikalavoice.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]