Εφορία: Καταργεί τις ουρές – Με 12 κλικ όλες οι συναλλαγές

Η προσπάθεια να διώξουν τους φορολογούμενους από την Εφορία, έχει ξεκινήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η πανδημία επιτάχυνε τις διαδικασίες και πλέον η ανάγκη κάποιος να πάει στην Εφορία έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

Έχουν δημιουργηθεί μία σειρά από εφαρμογές που εξυπηρετούν τους πολίτες χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία στην Εφορία. Μερικές εξ αυτών είναι η πληρωμή των φόρων, την απόδοση κλειδάριθμου, μέχρι τα ηλεκτρονικά ραντεβού και τις εφαρμογές για τις ειδικές αποζημιώσεις και την επιστρεπτέα προκαταβολή οι οποίες δημιουργήθηκαν σε χρόνο μηδέν ξεκίνησε η εφορία να λειτουργεί ηλεκτρονικά.

Βέβαια χρειάζεται να γίνουν ακόμη μία σειρά από πράγματα, έτσι ώστε ο κάθε φορολογούμενος να έχει όλες τις επιλογές, ώστε οι υποθέσεις του να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά.

Ας δούμε ποιες είναι οι εφαρμογές που έχουν υπάρξει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα:

Δημιουργήθηκε το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω IRIS Online Payments
Αναπτύχθηκε πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών ραντεβού με τις εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα.
Δημιουργήθηκε εφαρμογή έκδοσης/επανέκδοσης κλειδαρίθμου ηλεκτρονικά με διαλειτουργικότητα μεταξύ παρόχων κινητής τηλεφωνίας και πιστωτικών ιδρυμάτων.
Δημιουργήθηκε η πλατφόρμα myAADElive για την παροχή δυνατότητας στους πολίτες αποδόσεως κλειδαρίθμου εξ’ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης.
Πραγματοποιείται αυτόματα η ενημέρωση του Μητρώου Φορολογουμένων μέσω διασύνδεσης με μητρώα της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΛ.ΑΣ, Ληξιαρχείο)
Προσαρμογή συστημάτων για τροποποίηση στοιχείων Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων για λόγους εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ
Καταργήθηκε η χρήσης των προεκτυπωμένων εντύπων Α5, Α6, Α7 και Α8, μέσω της αυτόματης έκδοσης αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών
Δημιουργήθηκαν νέα συστήματα για την άντληση των πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης για υποστήριξη δηλώσεων Covid
Δημιουργήθηκε η πλατφόρμα myBusinessSupport (Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, Επιστρεπτέα Προκαταβολή, συνεργασία με Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ)
Δημιουργήθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών ρυθμισμένων οφειλών μέσω καρτών
Δημιουργήθηκε υπηρεσία ηλεκτρονικής διάθεσης της “Βεβαίωσης Κατοικίας Ειδικής Χρήσης”
Δημιουργήθηκε η πλατφόρμα my car όπου οι φορολογούμενοι μπορούν να θέσουν σε ακινησία το όχημα τους καταθέτοντας ηλεκτρονικά τις πινακίδες ή να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]