Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ημερίδα του insuranceforum.gr

Για την Insurance Innovation έχει αρχίσει από μέρες η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή της μεγάλης, ανοιχτής ημερίδας που διοργανώνουμε κάθε χρόνο στην Θεσσαλονίκη. Έμειναν μόνο δύο μέρες μέχρι την 10η Μαρτίου και οι προετοιμασίες μας βρίσκονται στο «ζενίθ».

Η 17η διοργάνωση κατά σειρά.17 διαφορετικές διοργανώσεις,  σε περισσότερες από 10 πόλεις της χώρας, κάλυψαν, και θα συνεχίσουν να καλύπτουν και στο μέλλον, την συνεχή ανάγκη  ενημέρωσης, συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για το επάγγελμά – λειτούργημα μας. Τις ημερίδες μας τίμησαν μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1.500 συνάδελφοι και στελέχη του κλάδου μας – σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!

Αλλά και από πλευράς μας, κάνουμε τα πάντα προκειμένου η κάθε  ημερίδα μας να είναι ξεχωριστή και ειδικά προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις και τους προβληματισμούς των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της κάθε περιοχής που επισκεπτόμαστε.

Νιώθω πολύ τυχερός που έχω την ευκαιρία να συνομιλώ με εκατοντάδες συναδέλφους μου ανά την Ελλάδα. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που μπορώ να ακούω και να μοιράζομαι τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους και να βρίσκομαι εκεί που χτυπά η καρδιά της ασφαλιστικής αγοράς – στην πραγματικότητα της διαμεσολάβησης!

Η μεθαυριανή ημερίδα μας θα είναι η πρώτη της φετινής χρονιάς. Και όπως είναι λογικό δεν θα μπορούσε να μην διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, αφού το insuranceforum.gr γεννήθηκε εδώ, στην συμπρωτεύουσα.

Τα θέματα για τα οποία θα συζητήσουμε είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και επίκαιρα. Φορολογικό, οδηγία IDD, δίκτυα διαμεσολάβησης, ανάπτυξη μίας ασφαλιστικής επιχείρησης με την βοήθεια του marketing, προστασία δεδομένων και ασφάλιση και πολλά αλλά ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα.

Οι ομιλητές που επιλέχθηκαν από το insuranceforum.gr αλλά και οι ομιλητές που εκπροσωπούν τους χορηγούς μας έχουν ετοιμάσει ειδικές παρουσιάσεις αποκλειστικά για την ημερίδα μας. Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους και να θέσουμε σημαντικά ερωτήματα που μας επηρεάζουν στην καθημερινότητα μας.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι κεντρικές ομιλίες των κ.κ. Ιωάννη Βοτσαρίδη (CEO INTELIFE Ασφαλιστική) και Δημήτρη Τσεκούρα (CEO ARAG SE Ελλάδας), που όπως πάντα θα μας δώσουν τροφή για σκέψη αλλά και ειδήσεις της αγοράς.

Ιδιαίτερα σημαντική επίσης θεωρώ πως είναι και η συμμετοχή του αγαπητού φίλου και συναδέλφου Αλέξη Ιεροκηπιώτη,  Πρόεδρου επαρχιακής επιτροπής Πάφου και Αντιπρόεδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Ο κ. Ιεροκηπιώτης θα μας μεταφέρει την εικόνα του κλάδου στην Κύπρο αλλά κυρίως θα μας δείξει τί διαφορετικό έπραξαν στην Κύπρο προκειμένου σήμερα ο ασφαλιστικός κλάδος να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Τις εργασίες της ημερίδας μας θα ανοίξει η κα Δήμητρα Λύχρου, πρόεδρος ΠΟΑΔ, ΕΑΔΕ και ΕΕΑΕ η οποία θα αναφερθεί στα τρέχοντα ζητήματα της διαμεσολάβησης.

Η υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς και του προέδρου κ. Μιχάλη Ζορπίδη, που κάθε χρόνο μας τιμάει με την παρουσία του.

Και βέβαια δεν μπορώ να μην αναφερθώ στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την Επιτροπή Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων του ΕΕΘ αλλά και στον πρόεδρο κ.Κώστα Λάσκο και να τους ευχαριστήσω για την πολύτιμη υποστήριξη στην ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για την ημερίδα μας.

Αν υπάρχει κάτι που έχει μείνει αναλλοίωτο από την 1η έως την 17η ημερίδα μας είναι η ελευθερία της άποψης, η δυνατότητα των συμμετεχόντων να μιλήσουν με τους εισηγητές και να εκφράσουν απολύτως ελεύθερα την γνώμη τους.

Για την ασφαλιστική αγορά της Βόρειας Ελλάδας η ετήσια αυτή ημερίδα μας αποτελεί τόπο συνάντησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και συζήτησης για τις εξελίξεις στον κλάδο μας.

Φέτος η συμμετοχή εταιρειών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Επτά εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ασφαλιστικό κλάδο συμμετέχουν στις εργασίες της ημερίδας. Έχει και αυτό την σημασία του…

Περισσότερα από 15 κλαδικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα καθώς και τα μεγαλύτερα οικονομικά portals υποστηρίζουν επικοινωνιακά την ημερίδα μας.

Η ημερίδα μας διεξάγεται υπό την Αιγίδα και την υποστήριξη των μεγαλύτερων κλαδικών συνδέσμων της χώρας.

Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην 17η ημερίδα του insuranceforum.gr είναι οι εξής:

  • Η INTERLIFE Ασφαλιστική με ομιλητή τον κ. Ιωάννη Βοτσαρίδη, CEO INTERLIFE Ασφαλιστική και θέμα ‘’Παραδοσιακή πώληση ασφαλιστικών προϊόντων VS εναλλακτικών δικτύων. Ποιος θα βγει νικητής?
  • Η ARAG SE με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Τσεκούρα, CEO της ARAG SE στην Ελλάδα οπού θα αναφερθεί στο αν διαβάζουμε σωστά τις ανάγκες του πελάτη και στο σύγχρονο περιεχόμενο της Νομικής προστασίας.
  • Η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Τσακατούρα, Διευθυντή Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα : ‘’ H Ασφαλιστική Εταιρεία δίπλα στις υποχρεώσεις του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή”.
  • Η CROMAR Μεσίτες Ασφαλειών με ομιλητή τον κ. Νίκο Γεωργόπουλο, cyRM, MBA, Cyber Privacy Risks Advisor Cromar Coverholder at Lloyds, και θέμα “Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων & Ασφάλιση”.
  • Η GLASSDRIVE με ομιλητή τον κ. Περικλή Καραμυτιλιό, Account Manager GLASSDRIVE, ο οποίος θα μας μιλήσει για τα κρύσταλλα αυτοκινήτων και την επόμενη μέρα στην ασφαλή οδήγηση.
  • Η KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY, με ομιλητή τον κ. Γιώργο Καραβία, Chief Executive Officer KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY και θέμα “Πώς η KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY μπορεί να υποστηρίξει τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στη νέα εποχή”.

Τα θέματα των τεσσάρων ενοτήτων θα είναι τα εξής:

  1. Οδηγία IDD. Οι αλλαγές που επέρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, με εισηγήτρια την Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager Risk Management Services CROWE SOL Συμβουλευτική.
  2. Ο Ρόλος και η Ευθύνη των Οργανωμένων Πανελλαδικών Δικτύων. Η συμβολή τους στην διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, με εισηγητή τον Νίκο Κλήμη, Οικονομολόγο και Σύμβουλο Επιχειρήσεων.
  3. Φορολογία και Ασφαλιστικές Εισφορές στην Πράξη. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, με εισηγητή τον Τηλέμαχο Μαλγαρινό, Οικονομικό Σύμβουλο.
  4. Η ανάπτυξη μιας επιχείρησης ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, με εισηγητή τον Θέμη Σαρανταένα, Σύμβουλο Marketing.

Ο σκοπός της Ημερίδας είναι διπλός, αφενός η σε βάθος ενημέρωση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και η ελεύθερη δημόσια συζήτηση για το μέλλον του επαγγέλματος και αφετέρου η εξαγωγή χρήσιμων και αξιοποιήσιμων συμπερασμάτων.

Οι Ημερίδες του insuranceforum.gr αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς πραγματοποιούνται συνεχώς από το 2012 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με την συνεργασία των συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ανασχεδιάζονται συνεχώς ώστε να είναι πάντοτε επίκαιρες και χρήσιμες.

Χορηγοί Ημερίδας

Ασφαλιστικές εταιρείες: ARAG, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Μεσιτικές εταιρείες: CROMAR INSURANCE BROKERS LTD, KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY COVERHOLDER AT LLOYDS

Εταιρείες επισκευής κρυστάλλων οχημάτων: GLASSDRIVE

Συμβουλευτικές εταιρείες: CROWE SOL CONSULTING

Χορηγοί Επικοινωνίας

Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Κλαδικά sites:  Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – undewriter.gr

Κλαδικά περιοδικά:  insuranceworld

Οικονομικά sites:  Euro2day.gr –  sofokleousin.gr  – marketnews.gr – reporter.gr – dikaiologitika.gr

Τοπικά μέσα επικοινωνίας: Voria.gr, εφημερίδα Μακεδονία

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα των παρακάτω φορέων

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Ο.Α.Δ)

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε)

Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α)

Η  17η ημερίδα του Insuranceforum.gr με θέμα « Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση την προσεχή διετία.»,  θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στο THE MET HOTEL , στη Θεσσαλονίκη και ώρες 17.00-21.00.

Διαβάστε το αναλυτικό Δελτίο Τύπου καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]