Η ώρα για την δημιουργία συλλόγου διαμεσολαβητών στην Θεσσαλονίκη έχει έρθει

Ήταν Μάιος του 2015 όταν αποφάσισα να φέρω σε επαφή κάποιους καλούς φίλους διαμεσολαβητές προκειμένου να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση για την δημιουργία ενός συλλόγου διαμεσολαβητών στην Θεσσαλονίκη.

Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που η Θεσσαλονίκη έμεινε χωρίς εκπροσώπηση στον κλάδο.

Δυστυχώς οι συζητήσεις αυτές , αν και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες , σταμάτησαν απότομα από την επιβολή των capital controls και την ραγδαία επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος.

Πάντα μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η συμπρωτεύουσα δεν είχε έναν σύλλογο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που να παρεμβαίνει, να ενημερώνει αλλά και να προασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του.
Ακόμη και μικρές πόλεις από πλευράς πληθυσμού έχουν οργανωθεί το τελευταίο διάστημα και έχουν κάνει ενώσεις όπου μέσα από αυτές παλεύουν για τα δικαιώματά τους αλλά κυρίως για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.

Οι δυσκολίες στο επάγγελμά μας μας έχουν κάνει να μην έχουμε χρόνο για δραστηριοποίηση στα κοινά. Όμως είναι πολύ σημαντικό, οι καιροί επιβάλλουν την συμμετοχή σε κοινές δραστηριότητες και κινήσεις υπέρ της διαμεσολάβησης.

Θεωρώ πως η ώρα να γίνουν εκ νέου συζητήσεις για την δημιουργία ενός συλλόγου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην Θεσσαλονίκη ήρθε. Και με την συνεργασία του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και τους ανθρώπους της Επιτροπής Ασφαλιστικών & Τραπεζικών Υποθέσεων μπορεί πραγματικά να δημιουργηθεί κάτι πολύ δυνατό και…ουσιαστικό.

 Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής Insurance Innovation

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]