Η 16η ημερίδα μας σημείο συνάντησης όλων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Η διοργάνωση και ο σχεδιασμός της νέας μας ημερίδας, της πρώτης για την φετινή σαιζόν αποτέλεσε ένα πολύ μεγάλο στοίχημα.

Για μένα προσωπικά η κάθε μας ημερίδα πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει θέματα που όχι μόνο ενδιαφέρουν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αλλά και τους δίνουν τροφή για σκέψη αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της.

Φέτος αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το νέο κύκλο ημερίδων από την Αθήνα. Σε μία πόλη που οι διαμεσολαβητές δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο πληροφόρησης και ενημέρωσης από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας. Αυτό ήταν και το δύσκολο στοίχημα για εμάς.

Στο να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε μία ημερίδα που σε λίγες ώρες θα μπορέσει να βοηθήσει τους διαμεσολαβητές να προχωρήσουν στα επόμενα βήματά τους αλλά και να λάβουν όσο το δυνατόν καλύτερες αποφάσεις.

Από την άλλη, η από κοινού απόφαση με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων να συνδιοργανώσουμε την συγκεκριμένη ημερίδα είχε και αυτή το δικό της νόημα και δίνει το δικό της μήνυμα. Πως στην νέα αυτή εποχή που διαμορφώνεται, μεσίτες, ασφαλιστικοί σύμβουλοι και πράκτορες πρέπει να προχωρήσουμε από κοινού στην δημιουργία αλλά και διαμόρφωση της νέας εποχής για την ανάπτυξη του κλάδου μας. Η συμμετοχή του ΣΕΜΑ σε αυτή την ημερίδα έχει την δική της βαρύτητα και και αφήνει το δικό της στίγμα στο αποτέλεσμα που όλοι μας θα παρακολουθήσουμε σε λίγες μέρες.

Η θεματολογία της ημερίδας

Πιο επίκαιρο από ποτέ το θέμα της εφαρμογής της οδηγίας IDD για την οποία έχω την αίσθηση ότι θα μιλάμε για πολλούς μήνες από εδώ και πέρα.

Κατά την διάρκεια της 16ης ημερίδας μας θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε με απλό και κατανοητό τρόπο ποιες είναι οι νέες υποχρεώσεις που θα φέρει η εφαρμογή της οδηγίας IDD. Μέσα από μία συνοπτική αλλά ουσιαστική παρουσίαση που θα μας ετοιμάσει η Senior Manager at Risk Management Sol Consulting κα Μυρτώ Χαμπάκη θα μπορέσουμε να λύσουμε όλες τις απορίες μας αλλά και να θέσουμε πλήθος ερωτημάτων.

Όμως, ουσιαστικό ρόλο θα έχει και η παρέμβαση μέσω skype του Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών κ. Nic De Maesschalck,   ο οποίος θα μας μεταφέρει όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις διεργασίες που αφορούν την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία.

Το δεύτερο σημαντικό θέμα που μας αφορά όλους είναι το φορολογικό. Όλοι μας γνωρίζουμε λίγο πολύ τις αλλαγές που επέρχονται από 1/1/2017 ειδικά στον τομέα των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών. Σε μία εκτενή παρουσίαση ο οικονομικός σύμβουλος Τηλέμαχος Μαλγαρινός θα μας αναλύσει τις κύριες αλλαγές που έχουν επέλθει στην φορολόγηση επαγγελματιών και επιχειρήσεων και θα μας κάνει τις προτάσεις του για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την φορολογική επιδρομή που δεχόμαστε τα τελευταία έτη.

Μεταξύ των άλλων στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα μας θα μιλήσουμε και για τον ρόλο και την ευθύνη των οργανωμένων πανελλαδικών δικτύων και ποια είναι η συμβολή τους στην διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή μέσα από μία ολοκαίνουργια και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον Νίκο Κλήμη.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα που θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε αλλά και να συζητήσουμε κατά την διάρκεια των εργασιών της 16ης ημερίδας του insuranceforum.gr και του ΣΕΜΑ που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 15.00, στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel.

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας αλλά και αναλυτικά όλες τις σχετικές πληροφορίες

Παρακάτω παρατίθεται η πρόσκληση της Ημερίδας

Πρόσκληση Αθήνας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]