Εστίαση στα οφέλη της ασφάλισης, η μόνη λύση για την αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων.

Δημοσιεύτηκε χθες η ετήσια έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σύμφωνα με τη οποία η παραγωγή ασφαλίστρων για το 2015 προσέγγισε τα 3.7 δις € , ελαφρώς  μειωμένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ομολογουμένως τα νούμερα είναι μικρά. Και αν παρατηρήσουμε τα κατά κεφαλήν ασφάλιστρα θα δούμε πως η πτώση την τελευταία 5ετία είναι ραγδαία. Το κατά κεφαλήν ασφάλιστρο υπολογίζεται σε 166€ για τον κλάδο ζημιών και  σε 177€ για τον κλάδο Ζωής ενώ αντίστοιχα ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος για το 2015 σύμφωνα με στοιχεία της Insurance Europe,  αφενός για τον κλάδο ζημιών πλησιάζει τα 600€ και αφετέρου για τον κλάδο Ζωής πλησιάζει τα 1,223€ .

Αξίζει να αναφερθεί πως τα μέλη της ΕΑΕΕ απασχολούν περί τις  6.500 εργαζομένους και επιπλέον 20.000 συνεργάτες, νούμερα αισθητά χαμηλότερα από αυτά του 2008.Η σύγκριση με το παρελθόν είναι εντυπωσιακή. Το 2008 η ΕΑΕΕ αριθμούσε 71 μέλη και η ετήσια παραγωγή ασφαλίστρων ξεπερνούσε τα 5 δις € με 9.000 εργαζομένους και περισσοτέρους από 30.000 συνεργάτες.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως τα στοιχεία αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος της αγοράς και όχι στο σύνολο της, και αυτό γιατί κάποιες εταιρείες έχουν επιλέξει να μην είναι μέλη της ΕΑΕΕ όπως για παράδειγμα η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ και το σύνολο των εταιρειών Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ).

Σύμφωνα με την έκθεση τα στοιχεία που δίδονται προσεγγίζουν το 95% της παραγωγής ασφαλίστρων των εταιριών μελών της ΕΑΕΕ. Πόση είναι η παραγωγή εκτός μελών ΕΑΕΕ; Πως εξελίχθηκε η παραγωγή των ΕΠΥ;

Αν ανακαλέσουμε την τελευταία έρευνα που διεξήγαγε το δημοσιογραφικό τμήμα του insuranceforum.gr λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της ημέρας Ιδιωτικής Ασφάλισης το συμπέρασμα είναι ένα : Η μόνη διέξοδος από την συνεχή πτώση όλων των αριθμών είναι η ενημέρωση του καταναλωτή, η εστίαση στα οφέλη της ασφάλισης και η σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κόσμου απέναντι στις ασφαλιστικές εταιρείες.

66

12

 

Στο χέρι μας είναι να το πετύχουμε.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]