Ασπίς Πρόνοια: o κ. Κεχαγιάογλου μίλησε στο I.F. για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την έναρξη των αποζημιώσεων

Ο κ. Νίκος Κεχαγιάογλου, Πρόεδρος Ζημιωθέντων Ασπίς Πρόνοια μας ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ασπίς Πρόνοια έπειτα από τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις σχετικά με την έναρξη αποζημιώσεων του εκαθθαριστή Ασπις Πρόνοια. Ζητήσαμε να μας ενημερώσει σχετικά.

Ποιοι πελάτες θα αποζημιωθούν; Σε ποιους θα δοθεί προτεραιότητα;

Θα αποζημιωθούν αποκλειστικά και μόνο όσοι πελάτες βρίσκονται στον πίνακα δικαιούχων της ΤτΕ που αναρτήθηκε στις 20/11/2015. Όλοι οι υπόλοιποι θα έπρεπε να έχουν κάνει ανακοπή έως το τέλος Ιανουαρίου 2016. Έχουμε όμως νέα δεδομένα καθώς η δικαίωση ζημιωθέντων οι οποίοι είχαν κάνει εκπρόθεσμες ανακοπές έχει ανοίξει τον δρόμο και για όσους δεν έχουν κάνει κάτι ως σήμερα. Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις αυτές είναι πρωτόδικες και δεν εξασφαλίζουν 100% την είσοδο των ανακοπτόντων στον πίνακα. Δεν θα δοθεί σε καμία κατηγορία προτεραιότητα θα αποζημιωθούν όλοι σύμμετρα και αναλογικά σε ποσοστό επί του ποσού που τους οφείλεται. Για όσους δεν γνωρίζουν μπορούν στον πιο κάτω σύνδεσμο να αναζητήσουν το συμβόλαιό τους : https://liqportfolios.bankofgreece.gr:63747/  

Ποιο θα είναι το ποσοστό των απαιτήσεων τους που θα εισπράξουν σε πρώτη φάση;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια θα εισπράξουν ποσοστό από 5%-8% του αναγνωρισμένου ποσού ενώ οι ασφαλισμένοι της Commercial Value από 50%-60%. Η διαφορά οφείλεται στα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει κάθε εταιρεία σε σχέση με το σύνολο των υποχρεώσεών της. Αυτή είναι η πρώτη διανομή, θα ακολουθήσουν  κι άλλες ως το τέλος της εκκαθάρισης. Οι ασφαλισμένοι της Commercial θα αποζημιωθούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό το οποίο μπορεί να προσεγγίσει και το 90% ενώ οι της Ασπίδας θα πρέπει περιμένουν την ενεργοποίηση του Εγγυητικού κεφαλαίου ζωής για να λάβουν το 70% της διαφοράς από το αποζημιωθέν ποσό της εκκαθαρίσεως.

Έχετε εικόνα σχετικά με το πότε θα αποζημιωθούν συνολικά οι ζημιωθέντες;

Από την 17η Οκτωβρίου έχει αρχίσει η αποστολή των δικαιολογητικών πιστοποίησης στην έδρα των υπό εκκαθάριση εταιρειών. Όσες αιτήσεις εκκαθαρίζονται θα αποζημιώνονται άμεσα. Θεωρώ ότι από αρχές Νοεμβρίου θα αρχίσουν να γίνονται οι πρώτες πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Από εκεί και πέρα μεγάλο ζητούμενο τουλάχιστον για τους ζημιωθέντες της Ασπίδας -όπως προανέφερα- είναι η ενεργοποίηση του Εγγυητικού κάτι που προϋποθέτει πολιτική βούληση και ταυτόχρονη ενεργοποίηση  της ασφαλιστικής αγοράς. Ελπίζουμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και επ’ ευκαιρία της επανάκαμψης  του ζητήματος αυτή η ενεργοποίηση θα συντελεστεί και θα αρχίσουν να τρέχουν οι αποζημιώσεις και από αυτόν τον φορέα,  προκειμένου να τελειώσει αυτό το μαρτύριο που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες εξαιτίας της παρατεταμένης διοικητικής ανεπάρκειας.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]