Αντί να ψάχνουμε πελάτες ψάχνουμε έξοδα!

Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο οι διαμεσολαβητές όλης της χώρας προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που έχουν επωμιστεί.

Με μία πολιτεία να τους αντιμετωπίζει ως φοροφυγάδες και να τους «τσακίζει» στην κυριολεξία στην φορολόγηση.

Την τελευταία εβδομάδα μίλησα με τουλάχιστον 10 φίλους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν άκουσα κάτι διαφορετικό.

Οι ασφαλιστικές εισφορές, τα υπόλοιπα προηγούμενων χρόνων στην εφορία και η εφορία που είναι καθ’ οδόν σε συνδυασμό με τα μεγάλα μηνιαία έξοδα της επιχείρησης έχουν γονατίσει τους πάντες.

Όλοι ψάχνουν μία λύση.

Μου ανέφερε χαρακτηριστικά ένας συνάδελφος. «Γιατί να συγχωνευθώ με συναδέλφους? Αν συγχωνευθούμε θα μειωθούν τα έξοδά μας και θα αυξηθεί η φορολογία μας»

Ένας άλλος καλός φίλος είπε ακόμη κάτι τόσο αληθινό αλλά και τραγικό ταυτόχρονα «Αντί να ξυπνάμε το πρωί και να ψάχνουμε για πελάτες ψάχνουμε για έξοδα!!»

Και τελικά αυτή είναι η πραγματικότητα!

Έχουμε μπει σε μία διαδικασία που αντί να ασχολούμαστε με την δουλειά μας που είναι η εξεύρεση νέων πελατών, η εξυπηρέτηση του πελάτη και η συνεχής μας επιμόρφωση πάνω στις νέες τάσεις του επαγγέλματός μας έχουμε φτάσει στο σημείο να κάνουμε συνεχώς έρευνα σχετικά με το πώς θα μειώσουμε την φορολογία μας, πώς θα βρούμε έξοδα ικανά να μειώσουν τις υποχρεώσεις μας προς το κράτος. Τραγικό! Αλλά απόλυτα αληθινό.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά πριν λίγες μέρες ακούσαμε για τις νέες αυξήσεις στον ΕΦΚΑ! Και ποιος ξέρει τί άλλο μας περιμένει.

Αύριο είναι η Πανελλαδική απεργία στην οποία συμμετέχουν σύσσωμη σχεδόν όλοι οι κλαδικοί φορείς της χώρας. Ίσως τελικά είναι επιβεβλημένη ανάγκη όλων μας (μήπως και υποχρέωση?) να δώσουμε ένα δυναμικό παρών και ταυτόχρονα να φωνάξουμε ένα ηχηρό ΟΧΙ σε όλα αυτά που μας έχουν επιβάλλει, σε όλα αυτά που καταστρέφουν αργά αλλά σταθερά ότι δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και σε όλα αυτά που καταλήγουν στο εξής εξωφρενικό: “Αν δουλέψεις, θα κερδίσεις και αν κερδίσεις…θα στα πάρω.”

Τελικά, θέλουν ανάπτυξη, θέλουν αύξηση του ΑΕΠ; Ή ακόμα βρισκόμαστε στην φάση της προσχεδιασμένης φτωχοποίησης κάθε επαγγελματία και κάθε υγιώς δραστηριοποιούμενου επιχειρηματία; Παράλογα πράγματα!

του Αριστείδη Βασιλειάδη, Γενικού Διευθυντή της Insurance Innovation

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]