ΕΑΕΕ: Πρώτη εκτίμηση αποζημιώσεων απο την καταστροφική πυρκαγιά ζητάει απο τα μέλη της

Λίγη ώρα πρίν με εγκύκλιο της η Ε.Α.Ε.Ε ζήτησε απο τις ασφαλιστικές εταιρείες – μέλη της να ενημερωθεί για τις πρώτες εκτιμήσεις αποζημιώσεων απο τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική στις 23/7/2018.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Στο πλαίσιο της θεώρησης των οικονομικών συνεπειών από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική (Μάτι, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Νέος Βουτζάς, Πεντέλη) και την Δυτική Αττική (Κινέτα, Άγιοι Θεόδωροι) στις 23 Ιουλίου 2018, η Επιτροπή Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της Ε.Α.Ε.Ε. επιθυμεί να έχει μια πρώτη αίσθηση των ζημιών (σε πλήθος και σε ποσό) των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων που έχουν αναγγελθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε στην Ε.Α.Ε.Ε. μέχρι την 17η Αυγούστου 2018, την πρώτη εκτίμηση που θα έχετε διαμορφώσει έως τότε για τις εν λόγω ζημιές, ταξινομημένων ανά:
 Γεωγραφική περιοχή του ασφαλισμένου κινδύνου (σε επίπεδο πόλης ή περιοχής)
 Είδος ασφαλισμένου κινδύνου (Κατοικία – Εμπορικός – Βιομηχανικός κίνδυνος – Αγροτική Εκμετάλλευση – Αυτοκίνητο)
αναφέροντας ξεχωριστά:
α. Το πλήθος των ζημιών που δηλώθηκαν
β. Το συνολικό ποσό της πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση των ζημιών αυτών
γ. Το πλήθος των ασφαλισμένων κινδύνων ανά κατηγορία και ανά περιοχή
δ. Το ασφαλισμένο ποσό των ανωτέρω κινδύνων ανά κατηγορία και ανά περιοχή

Στις περιπτώσεις της συνασφάλισης και για την αποφυγή διπλού μετρήματος, παρακαλούμε να δηλωθεί η ζημιά μόνο από τον κύριο ασφαλιστή, στο δε ποσό αποζημίωσης να δηλωθεί η συνολική εκτίμησή της (για το 100%).
Τα περιστατικά ζημιών που αφορούν τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων παρακαλούμε να καταγραφούν ξεχωριστά από τις ασφαλίσεις περιουσίας.

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]