ΕΑΕΕ: Αυξήθηκε η παραγωγή ασφάλιστρων το 2016

Ανοδική πορεία κατά 3,7% σημείωσε η παραγωγή ασφάλιστρων  το διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2016 συγκριτικά με την περσινή περίοδο, όπως προκύπτει από την έρευνα που μας απέστειλε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Τον Νοέμβριο του 2016, οι ασφαλίσεις Ζωής αύξησαν την παραγωγή τους σε μηνιαία βάση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. Οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν επίσης άνοδο τον ίδιο μήνα (ο ένατος μήνας με αύξηση εντός του ενδεκάμηνου του 2016) με συνέπεια να καταγραφεί αύξηση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων σε μηνιαία βάση (+23,7%) για πέμπτο συνεχόμενο μήνα εντός του 2016.

1.Κατά τον μήνα Νοέμβριο του 2016, οι ασφαλίσεις Ζωής επανέλαβαν την αύξησή τους έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2015, φαινόμενο που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2016.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση της παραγωγής του κλάδο

 Ι. Ασφαλίσεων Ζωής καθώς επίσης και στην αύξηση του κλάδου

VII. Διαχείρισης συλλογικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων.

Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες παρατηρούνταν μεγάλη μείωση στην παραγωγή των ασφαλίσεων Ζωής λόγω της επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες.

  1. Η παραγωγή του κλάδου IV.2 Υγείας, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4364/5.2.2016, καταγράφεται πλέον στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών όπου μερίζεται στους κλάδους
  2. Ατυχημάτων
  3. Ασθενειών.

 Κατά αυτό τον τρόπο, η παραγωγή του συγκεκριμένου κλάδου μηδενίζει από τον Ιανουάριο του 2016 ενώ αντιστοίχως ενισχύεται η παραγωγή των αντίστοιχων κλάδων ασφαλίσεων κατά Ζημιών.

  1. Κατά τον μήνα Νοέμβριο του 2016, ο κλάδος ΙΙΙ. Ασφαλίσεων Ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις αύξησε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα την παραγωγή του σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Προηγουμένως, ο κλάδος είχε μειώσει κατά πολύ την παραγωγή του, φαινόμενο που ξεκίνησε να παρατηρείται από τον Ιούλιο του 2015 λόγω της επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες που μεταξύ άλλων δεν επέτρεπαν την έκδοση νέων συμβολαίων (ενιαίων ή περιοδικών ασφαλίστρων)

  Δείτε εδώ αναλυτικά την έρευνα της ΕΑΕΕ   

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]