ΕΑΔΕ:η μεταβίβαση χαρτοφυλακίω νπρέπει να γίνει με όρους που να εξασφαλίζουν την ισότιμη αντιμετώπιση των ασφαλισμένων

Το σύνολο της Ασφαλιστικής Αγοράς παρακολουθεί στενά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και προσοχή τις εξελίξεις στην INTERNATIONAL LIFE.

Η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, όντας ο πυλώνας που έρχεται καθημερινά σε επαφή με τον ασφαλισμένο καταναλωτή, αντιλαμβάνεται στο μέγιστο την σημασία που έχει για το παρόν και το μέλλον της Αγοράς η εξεύρεση λύσης με επίκεντρο την  προστασία των συμφερόντων των ασφαλισμένων.

Η ΕΑΔΕ θεωρεί ότι η μεταβίβαση χαρτοφυλακίων, με δεδομένη την ανακοίνωση της Εποπτικής Αρχής και την περιγραφή της οικονομικής κατάστασης της Εταιρείας, πρέπει να γίνει με διαφάνεια και με όρους που να εξασφαλίζουν την ισότιμη αντιμετώπιση των ασφαλισμένων, δίνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερο βάρος στην εξασφάλιση τόσο των αποθεμάτων των ασφαλισμένων όσο και στην εγγύηση της συνέχισης της ασφαλισιμότητάς τους.

Οποιαδήποτε επιλεκτική αντιμετώπιση του χαρτοφυλακίου που θα επιφέρει οικονομική ζημιά σε ασφαλισμένους, θα πλήξει εκ νέου το κύρος της Αγοράς σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη εποχή.

Θεωρούμε επίσης αναγκαία την εξασφάλιση των εμπορικών δικαιωμάτων των Διαμεσολαβούντων όλων των κατηγοριών, σε κάθε πράξη μεταβίβασης. Άλλωστε οι καταβαλλόμενες αμοιβές προκύπτουν από το ήδη διαμορφωμένο ασφάλιστρο και κάθε εμπορική συμφωνία που δεν θα αναγνωρίζει την συγκεκριμένη υποχρέωση θα είναι έωλη, τόσο ηθικά όσο και νομικά, θα δημιουργήσει δε στρεβλώσεις και αρνητικές επιπτώσεις στην Αγορά.

Οι Συνάδελφοί μας που συνεργάζονται με την συγκεκριμένη Ασφαλιστική Εταιρεία έχουν επιδείξει όλο αυτό το διάστημα μεγάλη ωριμότητα και επαγγελματισμό.

Τα Σωματεία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στεκόμαστε δίπλα τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα παράσχουμε όποιου είδους στήριξη χρειασθούν στις δυσκολίες που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα σταθούν με ιδιαίτερη αίσθηση ευθύνης μπροστά στις δυσκολίες που προκύπτουν για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος και ότι θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην εξεύρεση αξιόπιστης λύσης.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]