ΕΑΔΕ: Σε ισχύ πλέον οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές

Νέο πλήγμα δέχεται ο Κλάδος μας, αλλά και το σύνολο των Ελεύθερων Επαγγελματιών από τις νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2018.

Σύμφωνα με την ισχύουσα πλέον τροποποίηση του νόμου, οι ασφαλιστικές εισφορές, αντί να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των Ελεύθερων Επαγγελματιών ή των Επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος, προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Έτσι οι καταβληθείσες εισφορές αντιμετωπίζονται ως εισόδημα και όχι ως δαπάνη, οδηγώντας στην ακόμη μεγαλύτερη και άδικη αφαίμαξη των Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Η ΕΑΔΕ, υποστηρίζει την προσφυγή, την οποία από κοινού όλα τα Αντιπροσωπευτικά Σωματεία των Ελεύθερων Επαγγελματιών και των Ενώσεων Επιστημόνων, έχουν ήδη καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016 (και οι πρόσθετες υπουργικές αποφάσεις) ως αντίθετος στο Σύνταγμα. Αναμένουμε την απόφαση του ΣτΕ, αλλά δε θα σταματήσουμε εκεί.

Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε με όλα μας τα μέσα στη νέα αυτή απόλυτα δυσμενή διάταξη, για όλους τους Επαγγελματίες του κλάδου μας, που οδηγεί στην εξόντωση των Ελεύθερων Επαγγελματιών και σε συνδυασμό με τη δυσβάσταχτη φορολόγησή μας σε αποδεκατισμό του Κλάδου των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Το Δ.Σ. της ΕΑΔΕ

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]