Δρ. Β. Αποστολόπουλος: Η συνεργασία μεταξύ Δημόσιου – Ιδιωτικού τομέα Υγείας είναι πιο επίκαιρη & επιβεβλημένη από ποτέ!

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Σεμιναρίου Χειρουργικής Άνω Άκρου για την αρθροσκοπική χειρουργική ώμου – αγκώνα, το οποίο οργάνωσε το Ιατρικό Διαβαλκανικό σε συνεργασία με την Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών και τα Χειρουργεία του Εργαστηρίου Ανατομίας & Χειρουργικής Ανατομίας του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ της Μ. Βρετανίας. Την τελετή έναρξης των εργασιών, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κ.κ. Γεώργιος και Βασίλειος Αποστολόπουλος, ο  πρωτεργάτης της Μικροχειρουργικής στην Ελλάδα, ορθοπαιδικός κ. Π. Σουκάκος, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Β. Μπαρδής, οι πρόεδροι των Επιστημονικών φορέων που συμμετείχαν στη διοργάνωσή του σεμιναρίου κ.κ Π. Γκιβίσης (ΟΤΕΜΑΘ), Π. Παπαδόπουλος (ΕΑΕ), Κ. Νάτσης ( ΑΠΘ), Σ. Φρόστικ ( παν. Λίβερπουλ) και πλήθος ιατρών.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα σεμινάριο το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία, την αιγίδα και την υποστήριξη Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Το σεμινάριο αυτό διαθέτει έναν υψηλό συμβολισμό. Αυτόν της συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο χώρο της υγείας. Μια συνεργασία που είναι περισσότερο επίκαιρη και επιβεβλημένη από ποτέ. Στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, με τεράστιες και οριζόντιες περικοπές δαπανών ένθεν και ένθεν, ο μόνος τρόπος διασφάλισης ενός υψηλού επιπέδου υγείας για τον Έλληνα ασθενή, είναι ακριβώς αυτός των συνεργασιών και συμπράξεων. Πέρα από κάθε είδους προκαταλήψεις, αγκυλώσεις και ιδεοληψίες. Υπό αυτή την έννοια, επομένως, εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να συμμετάσχουμε και να στηρίξουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αυτή, είτε πρόκειται για εκπαιδευτικούς σκοπούς όπως σήμερα, είτε ακόμη πιο τολμηρές δράσεις όπως η δημιουργία Εκπαιδευτικών Κέντρων και η παροχή υπηρεσιών υγείας».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο σεμινάριο, ο Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, σημείωσε:

«Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, έχουμε αναγάγει σε κύρια στρατηγική την οργάνωση και υποστήριξη κορυφαίων επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προηγμένη εξειδίκευση απαιτεί συνεχή κατάρτιση. Μέσα από τέτοιου είδους επιστημονικές εκδηλώσεις, έχουμε την ευκαιρία να μαθαίνουμε, να μεταλαμπαδεύουμε, να σκεφτόμαστε και τελικά, να προσφέρουμε καλύτερη θεραπεία στους ασθενείς μας, το οποίο για εμάς, αποτελεί πάντα την πρώτιστη προτεραιότητα. Στόχος του Ιατρικού Διαβαλκανικού ήταν και είναι να καταστήσει τη συμπρωτεύουσα, σημείο αναφοράς για την υγεία στη Νοτιοανατολικής Ευρώπη και τα Βαλκάνια και ότι για τον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, η Θεσσαλονίκη και το Ιατρικό Διαβαλκανικό, αποτελεί πόλο εξωστρέφειας και το εφαλτήριο της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στον Ιατρικό Τουρισμό».

Απευθυνόμενος τέλος στον επιστημονικό υπεύθυνο της διοργάνωσης, ορθοπαιδικό και υπεύθυνου του Ιατρείου Ώμου Αγκώνα του Ιατρικού Διαβαλκανικού, Δρ. Χρύσανθο Χρυσάνθου, σημείωσε: «Είναι πραγματικά τιμή για εμάς να έχουμε τέτοιους επιστήμονες που προσδίδουν κύρος όχι μόνο στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, αλλά και στη χώρα μας».

Από το βήμα, ο επιστημονικός υπεύθυνος του σεμιναρίου αλλά και του Ιατρείου Ώμου – Αγκώνα του Ιατρικού Διαβαλκανικού, συνεργάτης του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, ορθοπαιδικός Χρύσανθος Χρυσάνθου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι  σε αυτή την πρώτη διοργάνωση συμμετείχαν στην εκμάθηση της ασφαλούς αρθροσκόπησης, ορθοπαιδικοί και ειδικευμόμενοι από την Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία, τη Σουηδία, την Τουρκία και την Κύπρο. Προανήγγειλε, ότι από την επόμενη χρονιά, θα συμμετάσχουν εκτός από τη Μ. Βρετανία, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι από Γαλλία, Σουηδία κ.α, υλοποιώντας το όραμα του Ομίλου για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας αλλά και ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Κέντρου του Ώμου – Αγκώνα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]