Δισεκατομμύρια θα χάσει το Ηνωμένο Βασίλειο από την μετεγκατάσταση του ασφαλιστικού κλάδου λόγω Brexit

Μετά τη χθεσινή ήττα της Βρετανικής Κυβέρνησης στην πολιτική της γύρω από το Brexit και με το σενάριο των πρόωρων εκλογών στις 14 Οκτώβρη να είναι το πιθανότερο, το Ηνωμένο Βασίλειο περνά μια από τις πιο πολυτάραχες περιόδους στην νεώτερη πολιτική και οικονομική του ζωή.

328  Βρετανοί βουλευτές (έναντι 301) τάχθηκαν υπέρ της πρωτοβουλίας να εμποδίσουν την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υπέστη οδυνηρή ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων χάνοντας 21 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, που τάχθηκαν στο πλευρό των κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα αποπεμφθούν από τις τάξεις του κόμματος.

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό όριο του 1,20 δολαρίου, στο 1,1994 δολ. – το χαμηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο του 2017, ενώ αναλυτές της MUFG βλέπουν πτώση ακόμη και κάτω από το 1,10 δολάριο ανά στερλίνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα το Ηνωμένο Βασίλειο θα πλέει σε ταραχώδη και ανεξερεύνητα ύδατα.

75 δισ. δολάρια είναι όσα θα στερηθεί η οικονομία της χώρας από τον ασφαλιστικό κλάδο που εγκαταλείπει το μεγαλύτερο ίσως οικονομικό και ασφαλιστικό κέντρο της Ευρώπης για χώρες όπως το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο. Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν πως  ο Επόπτης Ασφαλιστικών & Συνταξιοδοτικών θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ζητήσει από Βρετανούς underwriters να μεταφέρουν ασφαλιστήρια συμβόλαια Ευρωπαίων πελατών τους επί Ευρωπαϊκού εδάφους.

Τα Lloyd’s του Λονδίνου έχουν ήδη δηλώσει ότι θα έχουν μεταφέρει όλη τη δραστηριότητά τους σε νέα γραφεία στις Βρυξέλλες μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

Ανεξαρτήτως με το τι τελικά θα συμβεί με τη συμφωνία για το Brexit, οι χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν βαθύτατα επηρεαστεί. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν κατά το πλείστον ολοκληρώσει τις αλλαγές που απαιτούνται για να δουλέψουν οι διασυνοριακές ασφαλίσεις και είναιισσ έτοιμες για λειτουργία σε κέντρα χωρίς κραδασμούς και κινδύνους για τις ίδιες και τους ασφαλισμένους τους.

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]