Διεθνής αναγνώριση του Ομίλου ΑΧΑ για φυλετική ισότητα

Η πιστοποίηση EDGE (Economic Dividends for Gender Equality) αποτελεί επιβράβευση της δέσμευσης και των προσπαθειών του Ομίλου ΑΧΑ για την εφαρμογή πολιτικών που προωθούν την ισότητα φύλων και τον σεβασμό της διαφορετικότητας στους εργασιακούς χώρους της Εταιρείας.

Το εργατικό δυναμικό της AXA παγκοσμίως περιλαμβάνει 166.000 ανθρώπους σε 64 χώρες. Σύμφωνα με στοιχεία του 2015, οι γυναίκες αποτελούν το 53% των ανθρώπων της Εταιρείας και κατέχουν το 42% των διοικητικών θέσεων.

Μαζί με την ανάληψη διοικητικών θέσεων, δέσμευση της ΑΧΑ αποτελεί η αύξηση του ποσοστού των γυναικών και σε υψηλόβαθμες ηγετικές θέσεις. Από 9% το 2009, το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε το 25% και στόχος είναι να βρίσκεται στο 33% το 2020. Ο συγκεκριμένος στόχος δεν είναι τελικός, αλλά ένα ορόσημο στην πορεία που έχει χαράξει η Εταιρεία.

Η πιστοποίηση EDGE (Economic Dividends for Gender Equality) αποτελεί το κορυφαίο κριτήριο παγκοσμίως, όσον αφορά στη δέσμευση των εταιρειών σε πολιτικές ισότητας φύλων.

ΔΤ_ΑΧΑ_ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ_ΦΥΛΕΤΙΚΗ_ΙΣΤΟΤΗΤΑ_DENIS_DUVERNE

Ο Denis Duverne, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΑΧΑ, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που λάβαμε την πιστοποίηση EDGE, καθώς αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας για ισότητα. Θέλουμε η ΑΧΑ να είναι ο εργοδότης που προτιμούν οι γυναίκες στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και αυτή η πιστοποίηση αποτελεί σημαντικό σταθμό για να κατακτήσουμε τον στόχο μας. Είναι μια επιβράβευση για τη δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια και μας δίνει ώθηση να πάμε ακόμα πιο μακριά στην φυλετική ισότητα μέσα από συγκεκριμένους στόχους που έχουμε θέσει».

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]