Η Ε.Ε. ανοίγει πόλεμο με τα ψηφιακά κρυπτονομίσματα

Τον τελευταίο καιρό πολλοί χρήστες του διαδικτύου βλέπουν πληθώρα παραπλανητικών και ειδήσεων στις οποίες αναφέρονται γνωστά ονόματα να παίζουν με τα ψηφιακά κρυπτονομίσματα και σε χρόνο μηδέν να βλέπουν να αυξάνουν τα χρήματά τους αυτομάτως, χωρίς να έχουν κάνει τίποτα! Πρόκειται για ένα σύστημα εσωτερικής χρηματιστηριακής «πυραμίδας» που καμία εγγύηση δεν προσφέρει, αντιθέτως, όπως όλες οι πυραμίδες, περιέχουν πολλούς κινδύνους.

Σύμφωνα με την ΕΕ:

Τα ιδιωτικά ψηφιακά νομίσματα, όπως το Libra της Facebook, δεν θα πρέπει να επιτραπούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως ότου αντιμετωπιστούν με σαφήνεια οι κίνδυνοι που αυτά θέτουν, όπως συμφώνησαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.

Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τη σκληρή γραμμή του ευρωπαϊκού μπλοκ απέναντι στο Libra, που έχει προκαλέσει επικρίσεις από τους παγκόσμιους ρυθμιστικούς φορείς για τον πιθανό του αντίκτυπο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα από τότε που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Οι υπουργοί ανέφεραν επίσης σε κοινή τους ανακοίνωση ότι μπορούν να εξετάσουν τους κανόνες της ΕΕ για τη ρύθμιση των κρυπτοπεριουσιακών στοιχείων και των ψηφιακών νομισμάτων, όπως το Libra, στο πλαίσιο ενός διεθνούς σχεδίου. Χαιρέτισαν επίσης το έργο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ένα δημόσιο ψηφιακό νόμισμα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική στις πρωτοβουλίες ιδιωτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]