Έρευνα του The Insurer – 44% των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως με την IDD

Προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική εικόνα του κλάδου, μερικούς μήνες μετά την εφαρμογή του Ν.4583/2018, το περιοδικό The Insurer και η Experto Crede Consultants, ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη διεξαγωγή μιας ειδικής έρευνας με στόχο την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2019, μέσω ειδικώς σχεδιασμένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου το οποίο αναρτήθηκε στο insuranceforum.gr καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει η Insurance Innovation. Συμμετείχαν σε αυτή 587 Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών.

Στο ερώτημα για το εάν οι συμμετέχοντες ήταν εξοικειωμένοι με τις αλλαγές που επέφερε το νέο νομικό πλαίσιο, ένα ποσοστό της τάξεως του 74% απάντησε ότι γνωρίζει τις απαιτήσεις πολύ καλά ή αρκετά, γεγονός που επιτρέπει το ασφαλές συμπέρασμα ότι oι επαγγελματίες του κλάδου ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν εγκαίρως και επαρκώς και κατανόησαν σε μεγάλο βαθμό τις αλλαγές που επήλθαν με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Η εικόνα όμως αλλάζει, στο ερώτημα του κατά πόσον οι συμμετέχοντες εφάρμοσαν και πρακτικά τις απαιτούμενες ρυθμίσεις στην οργάνωση των επιχειρήσεών τους ή των γραφείων τους, όσον αφορά στη διαδικασία της προσυμβατικής ενημέρωσης, στην τήρηση των απαιτούμενων εγγράφων, στην πιστοποίηση, στην επανεκπαίδευση κλπ.

Από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, λίγοι περισσότεροι από τους μισούς, δηλαδή το 56% αυτών, έχει προχωρήσει σε πλήρη συμμόρφωση της επιχείρησης ή του γραφείου τους, ενώ το 38% απάντησε πως έχει προχωρήσει στην εφαρμογή κάποιων από αυτών. Μόνο το 6% δηλώνει ότι δεν έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης ή του γραφείου του σύμφωνα με τα νέα προαπαιτούμενα.

Γίνετε συνδρομητής και διαβάστε το σύνολο της έρευνας στο The Insurer που κυκλοφορεί…

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού επικεντρώνεται σε δύο θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή.

Στο κεντρικό θέμα παρουσιάζεται η Πρώτη Πανελλαδική Έρευνα για την IDD.  Πώς η Οδηγία IDD επηρέασε έως σήμερα την ελληνική ασφαλιστική αγορά; Ποιες οι εκτιμήσεις των επαγγελματιών στη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων για το μέλλον των επιχειρήσεών τους; Ποια τα σοβαρά θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου; Όλες οι απαντήσεις στο πρώτο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί.

«Η Ασφαλιστική Αγορά καλεί την «NN Hellas» να συνταχθεί με τον νόμο» είναι το δεύτερο μεγάλο αφιέρωμα του The Insurer. Τι πραγματικά λένε οι συμβάσεις της Ασφαλιστικής Εταιρείας; Ποια θα είναι η αντίδραση της αγοράς; Η Πρόεδρος της Ε.Ε.Α.Ε., Δήμητρα – Ιωάννα Λύχρου, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΕΕΑ και ο Ιωάννης Τοζακίδης, Πρόεδρος του Π.Σ.Σ.Α.Σ. δίνουν αποκλειστικές δηλώσεις στο The Insurer για τη στάση τους απέναντι στην Εταιρεία. Το The Insurer επιδιώκει να γίνει η πηγή ενημέρωσης και η φωνή κάθε επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είτε δραστηριοποιείται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στην επαρχία.

Μπορείτε να γίνετε συνδρομητής του περιοδικού ΕΔΩ.

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]