Διαχρονικός ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα παρά την έκρηξη της τεχνολογίας

Εδώ και πολλά χρόνια οι ευφάνταστοι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ, «βλέπουν» στη γυάλινη σφαίρα της έβδομης τέχνης, ότι η κοινωνία μας στο μέλλον θα εξουσιάζεται από τις μηχανές και τα ρομπότ. Ότι ο άνθρωπος θα έχει ολοένα περισσότερο συμπληρωματικό ρόλο για να καταλήξουμε στην εποχή που η ανθρωπότητα θα ζει και θα εργάζεται… για τις μηχανές.

Μέχρι τότε, ο άνθρωπος καλείται να βρει μία βιώσιμη λύση και να… συνυπάρξει αρμονικά με τα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως σήμερα, που οι περισσότεροι απολαμβάνουν την τρομακτική εξέλιξη των τεχνολογικών εφαρμογών οι οποίες κάνουν πιο εύκολη και συναρπαστική τη ζωή μας. Το σίγουρο είναι ότι από τη σύγκλιση των ανθρώπινων, τεχνολογικών και αγοραστικών δυνάμεων θα αναδιαμορφωθούν οι ρόλοι και οι διαδικασίες σε όλο το επιχειρηματικό φάσμα, από τον σχεδιασμό προϊόντων και τις πωλήσεις, μέχρι τα τεχνικά και οικονομικά τμήματα μιας επιχείρησης.

Η τεχνολογία έχει θετικές επιπτώσεις αφού μειώνονται δαπάνες και αυτοματοποιούνται διαδικασίες. Ο ασφαλιστικός κλάδος δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από το «τσουνάμι» των ανατροπών που προκαλεί η τεχνολογική έκρηξη των τελευταίων ετών.

Τα παραδείγματα πολλά. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) και οι τεχνολογικές εφαρμογές κάνουν «disrupt» δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τεράστια ανάπτυξη σε μία γενιά που έχει μάθει να ζει μέσα στην τεχνολογία. Καινοτόμες ιδέες και έξυπνες λύσεις συνδυάζονται με παραδοσιακές «συνταγές» και αλλάζουν το τοπίο.

Από την Lemonade μέχρι την Oscar, νέοι επιχειρηματίες «σηκώνουν» εκατομμύρια από επενδυτές που «ποντάρουν» στην… ανατροπή ενός κόσμου πλήρως συνδεδεμένου μέσα από τις έξυπνες συσκευές. Είναι οι εταιρείες που επαναπροσδιορίζουν τους πιθανούς και απίθανους τρόπους ασφάλισης και τις προσφερόμενες υπηρεσίες για τη γενιά των millenials.

Στον ασφαλιστικό κλάδο, ωστόσο, ο ανθρώπινος παράγοντας, ήτοι ο επαγγελματίας ασφαλιστής, συνεχίζει και διαδραματίζει σημαίνοντα και καταλυτικό ρόλο. Πόσο μάλλον στην ελληνική αγορά, όπου τόσο το σύστημα της Υγείας όσο και το συνταξιοδοτικό έχουν σχεδόν καταρρεύσει και οι πολίτες αναζητούν στήριγμα στις λύσεις που δίνουν τα ιδιωτικά προγράμματα. Παρατηρείται, λοιπόν, μία τάση κατά την οποία οι καταναλωτές αρχίζουν να κατανοούν καλύτερα την αναγκαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης και τα οφέλη ασφαλιστικών προϊόντων που στο παρελθόν αγνοούσαν καθώς βασίζονταν στη μέριμνα του κράτους.

Ποιος, όμως, μπορεί να συμβουλέψει τους πολίτες, να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και να τους «εκπαιδεύσει» έτσι ώστε να ασφαλίζονται σωστά, που σημαίνει ότι θα επιλέγουν τις καλύψεις που ταιριάζουν στις ανάγκες τους, με βάση και την οικονομική τους ευχέρεια;

Σίγουρα στην παρούσα φάση ο άνθρωπος επιλέγει τον ανθρώπινο παράγοντα έναντι της τεχνολογίας και προτιμά τον ασφαλιστικό σύμβουλο. Ο επαγγελματίας του κλάδου είναι αυτός που μπορεί να δώσει λύσεις, να προσφέρει συνεχή και άμεση εξυπηρέτηση και στην ουσία να σας γλιτώσει από χρόνο και χρήμα. Είναι ο άνθρωπος που θα είναι κοντά σας σε κάποιο ατύχημα και θα επιδιώξει την ταχύτερη δυνατή αποζημίωσή για εσάς.

Ειδικότερα σήμερα, που οι καταναλωτές έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη μία συνολικότερη ασφαλιστική κάλυψη (αυτοκίνητο, υγεία, σπίτι, επιχείρηση, σύνταξη), ο ασφαλιστής δεν είναι απλά… ασφαλιστικός αλλά γίνεται «οικογενειακός» ή «εξειδικευμένος» σύμβουλος. Γιατί μόνο ένας επαγγελματίας με επιστημονική κατάρτιση, τεχνογνωσία και εμπειρία μπορεί να σας καθοδηγήσει στον «λαβύρινθο» των ασφαλιστικών προϊόντων, έτσι ώστε να ασφαλίζεστε σωστά.

Το liberal.gr παρουσιάζει ενδιαφέροντα χρηστικά θέματα που αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση, με την υποστήριξη και συνεισφορά της εταιρείας «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ».

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]