Crash Test η απελευθέρωση της Βρετανίας για τις ασφαλιστικές (sofokleousin.gr)

Τι λένε Insurance Underwriting Association, Lloyds, Fideli

Aπώλεια της πρωτοκαθεδρίας της Ασφαλιστικής Αγοράς του Λονδίνου, και αύξηση των επιχειρηματικών κινδύνων συνοδεύουν το Brexit, προειδοποιούν από κοινού οι: Διεθνής Ενωση Underwriting του Λονδίνου,(IUA), τα Lloyds, και η Fidelis. Μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στο Σίτι του Λονδίνου, όπως έχει αναφέρει σε παλαιότερα δημοσιεύματα το Sofokleousin.gr  διαμηνύουν ότι η Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης θα απολέσει την οικονομική της επιρροή, ο πόλος έλξης επενδύσεων θα απομαγνητιστεί και θα καταστεί ευάλωτη σε δεκάδες ρυθμίσεις και κανονισμούς. Η χώρα θα συνεχίσει να κλείνει συμφωνίες ωστόσο, θα χάσει την βαρύτητα που κατέχει στην ΕΕ και  την προτεραιότητα που της δίνεται. Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι μεγάλο, τα προγνωστικά αμφίρροπα. Αρκετοί δε, είναι αυτοί που κάνουν λόγο για παιχνίδι που εξαρχής στήθηκε για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες.

Σύμφωνα με αναλύσεις της International Underwriting Association, (IUA) θα σβηστούν από χάρτη των εμπορικών και ασφαλιστικών επιχειρήσεων περί τις 34.000 θέσεις εργασίας. Απώλειες θα υπάρξουν εμμέσως σε επαγγέλματα και κλάδους που συνδέονται με το κλάδο ασφαλειών.

Οι ασφαλιστικές τονίζει η IUA έχουν εκπονήσει εναλλακτικά πλάνα στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της κάλπης βγάλει «όχι» στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.
Αναπόφευκτο σύμφωνα με την IUA θα είναι ο εκπατρισμός κεφαλαίων και η τοποθέτηση τους σε φιλικές αγορές.

Υποστηρίζοντας την θέση της η IUA, υπογραμμίζει ότι οι ασφαλιστικές που θα επιλέξουν να παραμείνουν στην Βρετανία θα συνεχίζουν να καθοδηγούνται από τις ρυθμίσεις και τους κανονισμούς που διέπουν την νομοθεσία της ΕΕ, όμως δεν θα δικαιούνται να έχουν λόγο για τον τρόπου λειτουργίας τους και το πώς διευθετούν τις υποθέσεις. Στις ασφαλιστικές αυτές θα ασκηθούν πιέσεις ώστε να υπογράψουν νέου είδους διασυνοριακές συμφωνίες με όλες τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Φυσικά, οι «φωνές» των μελών της  UA τάσσονται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ έχοντας πρωτίστως εξετάσει τα οφέλη, ενώ, 6 τω αριθμώ ασφαλιστικές έχουν ήδη εξετάσει το νομικό τους καθεστώς για άμεσες κινήσεις στην περίπτωση εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Η συνεισφορά της Ασφαλιστικής Αγοράς του Λονδίνου κυμαίνεται στα 12 δισ.£

Από την πλευρά της η Ασφαλιστική Αγορά του Λονδίνου η οποία συνεισφέρει στην Βρετανική οικονομία 12 δισεκ. λίρες και απασχολεί μόνο στην Βρετανία περί τα 34.000 άτομα ακράδαντα υποστηρίζει ότι το συμφέρον της είναι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Το Brexit εξηγεί θα θέσει σε κίνδυνο την ηγετική παρουσία στη Αγοράς, χωρίς να δώσει κανένα πλεονέκτημα.

Χώρες που είναι εκτεθειμένες στο Brexit

Οι Ευρωπαϊκές επιπτώσεις του Brexit, σίγουρα αυτές θα εξαρτηθούν από το πώς θα διαμορφωθεί η νέα σχέση Ε.Ε. – Βρετανίας.

Εκτεθειμένες σε μεγάλο βαθμό χώρες απέναντι στο Brexit, όπως έχει γράψει σε προγενέστερα δημοσιεύματα το Sofokleousin.gr από εκθέσεις και αναλύσεις μεγάλων ασφαλιστικών θα είναι η Ολλανδία, η Κύπρος, και η Γερμανία.

Το Brexit και τα πολιτικά τεχνάσματα

Αρκετοί μιλούν για πολιτικό τέχνασμα με σκοπό την δημιουργία αντιπαραθέσεων.

Η διαδικασία του δημοψηφίσματος έχει ως εξής: Οι κάλπες ανοίγουν 06:00 το πρωί μέχρι και της 21:00 της 23ης Ιουνίου. Ασφαλές αποτέλεσμα θα εξαχθεί μετά τις 03:00 μεταμεσονύχτια ώρα Ελλάδος.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η Βρετανία, ότι η Βρετανία θα παραμείνει στους κόλπους της ΕΕ. Οι διαφορές μεταξύ των δύο αντιπάλων είναι ελάχιστες και η απόφαση θα κριθεί στο πόντο. Επίσημα δεν έχει υπάρξει καμία διενέργεια EXIT POLLS

της Ελενας Ερμείδου

πηγή: www.sofokleousin.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]