Χωρίς προβλήματα η προσαρμογή στο Solvency II από τις Ελληνικές Ασφαλιστικές Εταιρίες (Asfalisinet.gr)

Η ελληνική εποπτική αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος για την ιδιωτική ασφάλιση δεν διαπιστώνει προβλήματα προσαρμογής των εποπτευόμενων ασφαλιστικών εταιριών στο νέο θεσμικό πλαίσιο με το Solvency II.

Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που παρείχε η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή, στην αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων που την επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Ασφαλιστικών Συλλόγων το επόμενο διάστημα θα εξετασθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή, τα τελικά στοιχεία των εταιριών, με 31/12/2015, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η πλήρης προσαρμογή τους στο νέο θεσμικό πλαίσιο.
Σχετικά με τα θέματα της International Life και της ΑΤΕ Ασφαλιστικής που τέθηκαν στην πιο πάνω συνάντηση η ΟΑΣΕ αναφέρει :
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία και δηλώθηκε από πλευράς εποπτικής αρχής ότι έχουν ληφθεί όλα τα νόμιμα μέτρα (με την τοποθέτηση Επιτρόπου) και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου της προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος με ανακλήσεις αδειών. Η ΟΑΣΕ εξέφρασε την θέση ότι σε ενδεχόμενη μεταβίβαση χαρτοφυλακίου θα πρέπει να συμμετέχουν αναλογικά όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες ζωής. Είναι προφανές, ότι η εξεύρεση λύσης είναι πρόβλημα του συνόλου της ασφαλιστικής αγοράς.
Στη συνάντηση τέθηκε και πάλι το θέμα της συμφωνίας πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον γερμανικό ασφαλιστικό όμιλο Ergo, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η ΟΑΣΕ πρότεινε να υπάρξουν επίσημες δεσμεύσεις για την εταιρεία και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Η ΤτΕ δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά της θα έχει πλήρη και επίσημη ενημέρωση από τον μέτοχο εντός των ημερών και πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που έχει εκφραστεί και ενδιαφέρον για την εταιρεία και από άλλους υποψηφίους επενδυτές.

 

Πηγή: www.asfalisinet.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]