Χατζηθεοδοσίου – “Στην ακμή της τεχνολογίας η διαμεσολάβηση το 2020”

Μια νέα χρονιά, με μεγάλες προοπτικές για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ξεκινά.

Το έτος που έφυγε προσέδωσε στους επαγγελματίες εφόδια, ισχυρά εχέγγυα και βαριά παρακαταθήκη ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν διαφορετικά από το παρελθόν, πιο τεχνοκρατικά, πιο προγραμματισμένα, πιο εστιασμένα.

Έγιναν βήματα πολλά και ουσιαστικά.

Η παρουσία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην κοινωνία, γίνεται ολοένα και πιο εμφανής και σταδιακώς περισσότερο αναγκαία.

Ο κλάδος έχει αναδειχθεί, συντελεί στην οικονομία, διαθέτει ισχυρή εκπροσώπηση, συμμετέχει ενεργά σε διεργασίες που τον αφορούν και κυρίως, έχει αποκτήσει δυναμικό λόγο.

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές του 2020, έχουν προσαρμοστεί στην IDD, έχουν εκπαιδευτεί, ενημερώνονται διαρκώς, και έχουν την γνωστή, ευδιάκριτη και ουσιαστική υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και των δικών τους κατά τόπους Επιμελητηρίων σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Οι απανταχού επαγγελματίες έχουν κατανοήσει ότι υποστηρίζονται, ότι έχουν συλλογική εκπροσώπηση, ότι υπάρχει πίσω τους μια υψηλού επιπέδου οργάνωση.

Διαθέτουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να εξελιχθούν. Μοναδική αναγκαία προϋπόθεση είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Ο τεχνολογικά καταρτισμένος, ανεπτυγμένος, προοδευμένος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι αυτός που θα «τρέξει» γρηγορότερα, θα ξεχωρίσει, θα διευκολύνει τον εαυτό του και τον πελάτη του.

Αυτός είναι ο ασφαλιστής του 2020. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε όλοι. Θεσμικά, εταιρικά, ατομικά.

Το Ε.Ε.Α. έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες. Ήδη η υποβολή βεβαιώσεων επαναπιστοποίησης γίνεται ηλεκτρονικά, όπως και άλλες υπηρεσίες. Τα μέλη μας μπορούν και από μακριά να συναλλαχθούν μαζί μας σε μια σειρά περιπτώσεων.

Στόχος μας να μη χρειάζεται η φυσική παρουσία σε διαδικασίες που μπορούν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά. Και όλα γίνονται για να γλυτώνουμε χρόνο, κόστος και κόπο.

Έτσι και σε ατομικό επίπεδο ο κάθε επαγγελματίας θα πρέπει να υποστηρίξει την εργασία του με την τεχνολογία. Να την απαλλάξει από βάρη με την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Να μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα, ορθά και με πληρότητα τους πελάτες του, και να είναι online με τους συνεργάτες του.

Έτσι θα έχει περισσότερο χρόνο να ενισχύσει το ακαταμάχητο πλεονέκτημά του και να αναδείξει τον ρόλο του που είναι η επαφή- ενημέρωση-καλλιέργεια σχέσης με τον πελάτη.

Η πορεία του κλάδου είναι ανοδική. Οι απαιτήσεις της αγοράς μεγάλες. Η ασφαλιστική βιομηχανία όπως παγκοσμίως καταγράφεται εξελίσσεται σε έναν ισχυρό χρηματοοικονομικό παράγοντα.

Μαζί και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, εξελίσσονται σε ισχυρούς παράγοντες μιας νέας αγοράς. Είναι αυτοί που θα στηρίξουν πιο οργανωμένα, πιο τεχνοκρατικά τη νέα επιχειρηματικότητα, τη νέα οικονομία, τη νέα κοινωνία, όπως διαμορφώνεται διεθνώς.

Η πρόκληση για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι μεγάλη. Και τώρα με αφετηρία το 2020 οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μπορούν να γράψουν μια νέα μεγάλη ιστορία στην ελληνική αγορά.

Καλή χρονιά σε όλους.

O  Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

 Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]