Αθώοι οι κατηγορούμενοι του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία

Αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αγοράς από ασφαλιστικά ταμεία δομημένου ομολόγου ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ και μη δομημένου ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν εκδοθεί το 2006! Απόφαση εντελώς διαφορετική από εκείνη που εξέδωσε το πρωτόδικο δικαστήριο, που είχε καταδικάσει τους εμπλεκόμενους σε πρόσκαιρες καθείρξεις από 15 έως 25 έτη και τους είχε επιβάλλει χρηματικές ποινές.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε 16 μήνες και οι δικαστές αποφάνθηκαν πως δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη για τους 13 κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, κηρύχθηκαν αθώοι μεταξύ άλλων για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης:  ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γεράσιμος Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χάρης Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Νίκος Μπούγος αλλά και οι εκπρόσωποι της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ για το σκέλος των κατηγοριών σχετικά με την εμπλοκή τους στα επίμαχα ομόλογα.

Το δικαστήριο ωστόσο έκρινε ενόχους τους εκπρόσωπους της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Γιώργο Αποστολίδη και Θεόδωρο Πρινιωτάκη, για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ειδικότερα, ο Γιώργος Αποστολίδης καταδικάστηκε για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό κακουργήματος σε κάθειρξη 8 ετών, χωρίς αναστολή και θα οδηγηθεί στη φυλακή. Ο Θεόδωρος Πρινιωτάκης καταδικάστηκε  για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό πλημμελήματος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 8 ευρώ η μέρα.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]