Αστυνομία Κύπρου: Χρήσιμες συμβουλές για προστασία του αυτοκινήτου από κλοπή

Οι κλοπές από οχήματα βρίσκονται σε έξαρση με την Αστυνομία να δίνει χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για προστασία του οχήματός τους.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την κλοπή περιουσίας από το όχημά τους ή ακόμα και την κλοπή του ιδίου του οχήματος.

Η Αστυνομία συμβουλεύει τα εξής:

 1. Να μην αφήνετε το αυτοκίνητό σας σε λειτουργία, ακόμα και αν θα λείψετε έστω και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ουδέποτε να αφήνετε τα κλειδιά πάνω στη μηχανή ή την πόρτα.

2. Να κλειδώνετε πάντοτε τις πόρτες και να ανεβάζετε πλήρως τα παράθυρα, ακόμα και αν το αυτοκίνητό σας είναι σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι σας ή σε άλλο σημείο που θεωρείτε ασφαλές.

3. Να μην αφήνετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας εκτεθειμένα σε περίοπτα σημεία.

4. Να μεριμνάτε για την ασφαλή φύλαξη των κλειδιών του αυτοκινήτου σας, ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε σε πολυσύχναστους χώρους

5. Να σταθμεύετε πάντοτε το αυτοκίνητό σας σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία καθιστούν ευκολότερο το έργο των κλεφτών.

6. Ουδέποτε να αφήνονται τσάντες, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ή οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα σε εμφανή σημεία μέσα στο αυτοκίνητο, έστω και αν αυτό είναι κλειδωμένο.

7. Τέλος, συστήνεται, η τοποθέτηση συστήματος συναγερμού στο αυτοκίνητο.

Πηγή: alphanews.live

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]