ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ 9 χρόνια μετά – έκκληση για άμεση λύση

Ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια προβαίνει σε μία ύστατη προσπάθεια να δοθεί άμεση και τελική λύση στο πρόβλημα που πλέον παραμένει μετέωρο εδώ και 9 συναπτά έτη. Με επιστολή του λοιπόν, ο Σύλλογος ζητεί με επιστολή του την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης  κ. Ιωάννη Δραγασάκη και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,
Σήμερα ολοκληρώνονται 9 χρόνια από την ημερομηνία ανάκλησης της ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς Πρόνοια -ενώ λίγους μήνες μετά ολοκληρώθηκε η κατάρρευση του οικοδομήματος του Ομίλου Ασπίς με την ανάκληση της Commercial Value.
Η έλλειψη παντελούς προετοιμασίας και σχεδιασμού για τα γεγονότα αυτά, αλλά και η τεράστια κωλυσιεργία που έγινε αποκλειστικά με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες ζημίες για τους ασφαλισμένους, οι οποίες δεν ήταν μόνο οικονομικές, αλλά δυστυχώς είχαν δραματικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές και σε ανήκεστες βλάβες υγείας.
Σας είχαμε ενημερώσει δύο φορές προσωπικά για τα γεγονότα αυτά και πάντα είχατε σταθεί δίπλα στους ασφαλισμένους με τις δηλώσεις σας, όχι μόνο εσείς αλλά κι άλλα επιφανή στελέχη του κόμματός σας.
Σήμερα η κατάσταση έχει βρει ένα δρόμο ομαλοποίησης με τους ασφαλισμένους της Commercial Value να λαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος των οφειλόμενων προς αυτούς, κάτι που αποδεικνύει ότι κακώς έκλεισε η εταιρεία αυτή, ενώ οι ασφαλισμένοι της Ασπίδας λαμβάνουν ένα χαμηλό ποσοστό λόγω της μικρής περιουσίας της εταιρείας.
Παρόλα αυτά οι εκκρεμότητες είναι πάρα πολλές και ασφαλώς δεν τιμούν ένα πολιτισμένο κράτος δικαίου στο οποίο ηγείστε.
Πιο συγκεκριμένα:
  • Δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι είναι εκτός πινάκων δικαιούχων παρά το γεγονός ότι κανείς δεν αμφισβητεί την ύπαρξη των συμβολαίων τους
  • Χιλιάδες ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν αποκλειστεί ως μη ασφαλιστικά προϊόντα τη στιγμή που πάντα η αγορά διέθετε και διαθέτει ακριβώς ίδια προϊόντα
  • Αγνοήθηκε σκανδαλωδώς η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και σήμερα δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας σύρονται στις δικαστικές αίθουσες, υποβαλλόμενοι σε αιματηρές οικονομικά και εξουθενωτικά ψυχοφθόρες διαδικασίες για την διεκδίκηση του αυτονόητου
  • Οι τράπεζες απειλούν με κατασχέσεις πρώτης κατοικίας τους κατόχους δανειακών συμβάσεων με εγγύηση κεφαλαίου από τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Η έξοδος από τα μνημόνια δίνει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για πλήρη λειτουργικότητα του άρθρου 2 του νόμου 3867 όσον αφορά την ενεργοποίηση και την χρηματοδότηση του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής.
Σήμερα 9 χρόνια μετά την ανάκληση ήρθε ή ώρα για μία ξεκάθαρη και αποφασιστική δική σας πρωτοβουλία η οποία θα δώσει λύση στο δράμα και τον ψυχολογικό εγκλωβισμό που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Σας υπενθυμίζουμε ότι η λύση αυτή δεν θα επιβαρύνει ούτε κατά ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι απορίας άξιον πως -εν γνώσει αυτού- έχει επιτραπεί από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις να σύρονται με αυτόν τον εξευτελιστικό τρόπο οι πολίτες της χώρας μας, αλλά και ο ασφαλιστικός θεσμός, για μια υπόθεση που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί θετικά κυριολεκτικά  σε μία μέρα. Σας υπενθυμίζουμε το υπερ – χιλιαπλασίων διαστάσεων σκάνδαλο της AIG στην Αμερική το 2008 το οποίο έκλεισε σε λίγες  εβδομάδες,  με μεγάλο κερδισμένο κατά 23 δις$ το Αμερικάνικο δημόσιο. Οι Αμερικάνοι επέλεξαν μία λύση μέσω της οποίας κερδίσανε όλοι ενώ εμείς οι Έλληνες μία ”λύση” μέσω της οποίας χάσαμε όλοι.
Ζητάμε μία άμεση σύντομη συνάντηση μαζί σας -διότι στο υπουργείο οικονομικών δεν έχουμε βρει ευήκοα ώτα- έτσι, ώστε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και να δρομολογήσετε επιτέλους τις διαδικασίες για την έξοδο- από το 9ετές αφόρητο επιπρόσθετο  μνημόνιο που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες  συμπολιτών  μας.
Ο Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας
Ν.Κεχαγιάογλου                               Κ.Βαλαβάνης

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]