Ασφαλιστικό προϊόν 10 εταιρειών για ασφάλιση απόκτησης διπλώματος οδήγησης 

10 Ασφαλιστικές εταιρείες δίνουν λύση στην ασφάλιση των εκπαιδευτικών οχημάτων σχεδιάζοντας νέο ασφαλιστικό προϊόν για την κάλυψη των οχημάτων κατά την οδήγηση χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτή. Οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης από νέους οδηγούς, ως εκ τούτου, σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών αναφέρει σχετικά: «Αίρεται η όποια αμφιβολία περί δήθεν αδυναμίας δημιουργίας ασφαλιστικού προϊόντος από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την παροχή των ασφαλιστικών καλύψεων στα εκπαιδευτικά οχήματα που προβλέπονται στην παραγρ. 10 του άρθρου 4 του Ν.4599/2019 ( Α 40).”

Με βάση τις πληροφορίες της αγοράς οι ασφαλιστικές που δημιουργούν νέο προϊόν είναι οι AIGERGOInterlifeNPPersonal InsuranceΕθνική ΑσφαλιστικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΜινέτταΕυρωπαϊκή Πίστη και Interamerican.

Σύμφωνα με προηγούμενη εγκύκλιο του υπουργείου μετά από συνάντηση με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών οι καλύψεις που θα παρέχονται είναι:

Οι τρίτοι ζημιωθέντες από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ο εκπαιδευόμενος οδηγός με το εκπαιδευτικό όχημα θα καλύπτονται, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, από την ειδική ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία εκπαιδευτικού οχήματος.

Η αποκατάσταση τυχόν υλικών ζημιών του ίδιου του οχήματος του εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια της εξέτασης των υποψήφιων οδηγών μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά με την παροχή ασφάλισης ιδίων ζημιών για κάθε όχημα του εκπαιδευτή σύμφωνα με όρους (π.χ. απαλλαγή) που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

Εξυπακούεται ότι και στην περίπτωση αυτή, η ασφαλιστική κάλυψη δίδεται με τους όρους και προϋποθέσεις που παρέχεται η ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του εκπαιδευτικού οχήματος.

Στην κάλυψη των ιδίων ζημιών του εκπαιδευτικού οχήματος μπορεί να προστεθεί όρος – επέκταση κάλυψης της απώλειας εισοδήματος του εκπαιδευτή μέχρι την επισκευή του οχήματός του για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, σύμφωνα με τους όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων.

Όλες οι ανωτέρω ασφαλιστικές καλύψεις θα παρέχονται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις κατόπιν εκτίμησης του σχετικού κινδύνου και ανάλογης τιμολόγησης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]