Ασφαλιστική απάτη αλλά για καλό σκοπό…

Μία σχολική επιθεωρήτρια της Ινδιάνας συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για ασφαλιστική απάτη και πλαστοπροσωπία. Αλλά η Casey Smitherman ισχυρίζεται πως έκανε το σωστό. Και πράγματι το έκανε.

“Θα ήθελα πραγματικά να επιστρέψω σε εκείνη την στιγμή και να αλλάξω την αυθόρμητη επιλογή μου, αλλά δεν μπορώ”, είπε. Πριν από δύο εβδομάδες, μετέφερε έναν 15χρονο μαθητή που δεν είχε ασφάλιση υγείας σε ιατρική κλινική. Ο 15χρονος μαθητής έλειπε για ημέρες από το σχολείο και εκείνη επισκέφθηκε το σπίτι του, όπου αντιλήφθηκε ότι είχε συμπτώματα στρεπτοκοκκικής φαρυγγίτιδας. Στην κλινική δήλωσε το αγόρι με το όνομα του γιου της ώστε να τον βοηθήσουν. Το παιδί έμενε μόνο του και η επιθεωρήτρια φοβήθηκε ότι οι αρχές θα το έδιναν σε ανάδοχη οικογένεια.

“Απλώς ήθελα να βοηθήσω ένα άρρωστο παιδί. Είναι άσχημο να μη προσφέρουμε βοήθεια σε παιδιά που το χρειάζονται”, δήλωσε η Smitherman. Στη δική της σχολική περιφέρεια, το 78% των παιδιών απολαμβάνει δωρεάν ή με μειωμένο κόστος γεύματα, και ομάδες καθηγητών εντοπίζουν μαθητές που χρειάζονται φαγητό, ρουχισμό και καθοδήγηση και συνεισφέρουν όσο μπορούν.

Το περασμένο Σάββατο, η ίδια Smitherman δήλωσε στην αστυνομία τι είχε κάνει και οι αρχές ειδοποίησαν τον εισαγγελέα Rodney Cummings. “Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν κάποιες συνέπειες, αλλά δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την καριέρα της. Νομίζω ότι υπάρχει ένας τρόπος να το φροντίσουμε χωρίς να καταστρέψουμε την καριέρα της, γιατί τα κίνητρά της ήταν καλά”, δήλωσε ο Cummings.

“Δε δικαιολογώ αυτό που έκανα, αλλά πιστεύω επίσης ότι είναι δύσκολο να κοιτάω στα μάτια ένα άρρωστο παιδί και να μη το βοηθάω. Τι θα κάνατε στη θέση μου;”, ανέφερε η Smitherman. Αυτή τη στιγμή η κατηγορία της βρίσκεται σε αναστολή, και δεν θα υπάρξουν περαιτέρω  πρόστιμα ένα δεν προβεί σε κάποιο αδίκημα μέσα στο επόμενο έτος.

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]