Oscar Health: Η εταιρεία ασφάλισης υγείας με την υποστήριξη της Google που κερδίζει το ενδιαφέρον των επενδυτών

Η Oscar Health, εταιρεία ασφάλισης υγείας που υποστηρίζεται από τη μητρική εταιρεία της Google Alphabet Inc., πρόκειται να συγκεντρώσει έως και 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια στην αρχική δημόσια προσφορά της (IPO), με τις μεμονωμένες μετοχές να κοστολογούνται μεταξύ 32 και 34$, σύμφωνα με τις κανονιστικές διατάξεις της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία η οποία έχει ως έδρα της τη Νέα Υόρκη, θα μπορούσε να εξετάσει μια αποτίμηση IPO 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ανώτερο άκρο του εύρους τιμών.

Η Oscar Health ιδρύθηκε το 2012 από το σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο Mario Schlosser, τον Josh Kushner (αδελφό του Jared Kushner, ο οποίος είναι ο σύζυγος της Melania Trump και προσωπικός σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump) και τον Kevin Nazemi, ο οποίος, ωστόσο, δεν αποτελεί πλέον μέλος της εταιρείας .

Ο ασφαλιστής υγείας με γνώμονα την τεχνολογία, ο οποίος εξυπηρετεί 529.000 μέλη, επιτρέπει στους ασθενείς να προγραμματίζουν επισκέψεις σε γιατρό, να ελέγχουν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου, να πραγματοποιούν εικονικά ραντεβού έκτακτης ανάγκης και να συμπληρώνουν συνταγές μέσω της εφαρμογής για κινητά ή της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Η εταιρεία κατά την έναρξη των δραστηριοτήτων της επικεντρώθηκε στην πώληση ασφαλιστικών προγραμμάτων βάσει του νόμου περί Προσιτής Φροντίδας, ενώ με τη κρίση της πανδημίας του COVID-19, η Oscar Health ενίσχυσε την παρουσίαση της στον ψηφιακό χώρο υγείας, προσφέροντας υπηρεσίες τηλεϊατρικής 24 ώρες την ημέρα χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Σύμφωνα με το Bloomberg, η νεοσύστατη εταιρεία δήλωσε ότι πάνω από το 30% των μελών της έχουν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική, ξεπερνώντας το ποσοστό χρήσης του 10% που καταγράφουν οι ΗΠΑ.

Η IPO της Oscar Health εξασφάλισε δύο επιτυχημένους γύρους χρηματοδότησης το 2020. Όπως ανέφερε το Bloomberg, η εταιρεία συγκέντρωσε 140 εκατομμύρια δολάρια το Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια ενός γύρου χρηματοδότησης με επικεφαλή την Tiger Global Management. Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ο ασφαλιστής υγείας συγκέντρωσε 225 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης που περιλάμβανε την Thrive Capital.

Η εταιρεία που υποστηρίζεται από το Alphabet, έχει ως στόχο να εξασφαλίσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς, ακολουθώντας το παράδειγμα της Lemonade Inc., ενός ασφαλιστικού φορέα που υποστηρίζεται από επιχειρήσεις, ο οποίος σημείωσε κέρδη της τάξεως του 273% από την έναρξη της λειτουργίας του τον Ιούλιο του 2020.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]