Η INTERAMERICAN εστιάζει στις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες Υγείας με ιδιόκτητες υποδομές

Ανάπτυξη πολυϊατρείων και είσοδος στην τηλεϊατρική

Η INTERAMERICAN, έχοντας οργανώσει ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης της υγείας για τις ανάγκες των ασφαλισμένων της, εφαρμόζει πολιτική συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης της ασφάλισης και των υπηρεσιών που παρέχει, με έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η εταιρεία ετοιμάζεται για ένα νέο άνοιγμα στις υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις τόσο του Γιάννη Καντώρου, Διευθύνοντος Συμβούλου όσο και του Γιώργου Βελιώτη, Γενικού Διευθυντή Ασφαλίσεων Ζωής και ΥΓείας. Τα πολυϊατρεία για τις πρωτοβάθμιες  υπηρεσίες αποτελούν ένα στρατηγικό πλεονέκτημα της INTERAMERICAN, μοναδικό στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.  Έχοντας επενδύσει σε ιδιόκτητες υποδομές, η εταιρεία σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξή τους, ώστε να ενισχύσει περισσότερο την καθετοποίηση της διαχείρισης και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων της και να ελέγξει αποτελεσματικότερα την ποιότητα των υπηρεσιών. Έτσι, μετά τη δημιουργία του δεύτερου πολυϊατρείου Μedifirst στα βόρεια προάστια της Αθήνας  προχωρεί στο επόμενο ανάλογο βήμα σε έναν ακόμη μεγάλο δήμο της Αττικής, το Περιστέρι. Σημειώνεται ότι το πρώτο Μedifirst λειτουργεί από το 2002 στα νότια προάστια, ενώ λειτουργεί με τα εξωτερικά ιατρεία της για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και η γενική κλινική Αθηναϊκή Μediclinic, στο κέντρο της Αθήνας.

Στο σύστημα υγείας της INTERAMERICAN, κομβικός είναι ο ρόλος και του πανελλαδικά αναπτυγμένου Δικτύου Υγείας για την υποστήριξη των ασφαλισμένων της εταιρείας με προγράμματα υγείας, τόσο του καινοτόμου Bewell όσο και των προγραμμάτων Medisystem. Το Δίκτυο αριθμεί σήμερα 1.388 επίλεκτους ιατρούς, 742 χειρουργούς με ειδική σχέση συνεργασίας, 255 συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα -περιλαμβανομένων και των ακτινολογικών και μικροβιολογικών εργαστηρίων- και 32 νοσηλευτικές μονάδες. Ακόμη, περιλαμβάνει και τις ιδιόκτητες υποδομές στην Αθήνα: την Αθηναϊκή Mediclinic και τα δύο πολυϊατρεία Medifirst. Οι ιδιόκτητες υποδομές συμπληρώνονται από τις υπηρεσίες Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας και τη Γραμμή Υγείας 1010.

Σε περίπτωση που σε κάποια περιοχή δεν υπάρχει γιατρός του Δικτύου Υγείας της εταιρίας μιας από 10 βασικές ειδικότητες (κατά κανόνα, σε νησί ή σε ορισμένους νομούς της ελλαδικής περιφέρειας) τότε κάθε ασφαλισμένος της εταιρείας που κατοικεί εκεί , μπορεί να επισκεφθεί ιατρό της επιλογής του. Οι 10 βασικές ειδικότητες είναι αυτές του: παθολόγου, παιδίατρου, δερματολόγου, ορθοπαιδικού, γυναικολόγου, καρδιολόγου, οφθαλμίατρου, ωτορινολαρυγγολόγου, ενδοκρινολόγου και γαστρεντερολόγου. Η αποζημίωση του ασφαλισμένου για ανάλογες επισκέψεις και ιατρικές πράξεις γίνεται απολογιστικά και στα όρια που προβλέπονται από το συμβόλαιό του. Η εν λόγω ρύθμιση διεύρυνσης των ειδικοτήτων για ιατρικές πράξεις εκτός του εταιρικού Δικτύου Υγείας, αφορά σε προγράμματα ασφάλισης Medisystem και στα προγράμματα «Bewell – Ιατροί & Διαγνωστικές εξετάσεις».

Η INTERAMERICAN, που πρώτη εισήγαγε στην αγορά και τα ετησίως ανανεούμενα ασφαλιστήρια, παρουσίασε το 2019 παραγωγή ασφαλίστρων στην υγεία 109,5 εκατ. ευρώ, με καταβολές αποζημιώσεων υγείας που έφθασαν στα 57,3 εκατ. ευρώ. Το πελατολόγιό της αριθμεί περίπου 190 χιλιάδες ασφαλισμένους υγείας με ατομικά και ομαδικά συμβόλαια. Η εταιρεία αξιοποιεί, επιπλέον, το συγκριτικό πλεονέκτημα της άντλησης τεχνογνωσίας από τη μητρική ACHMEA, τον μεγαλύτερο ιδιωτικό ασφαλιστικό οργανισμό υγείας πανευρωπαϊκά, καθώς επίσης από τις διεθνείς συμπράξεις της (ΕURAPCO, International Federation of Health Plans).

Κατά το πρώτο τετράμηνο φέτος, παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, η INTERAMERICAN δέχθηκε στα εξωτερικά ιατρεία των ιδιόκτητων υποδομών της 28.006 επισκέψεις. Στην κλινική, πραγματοποιήθηκαν 1.715 νοσηλείες και 1.525 χειρουργικές επεμβάσεις. Αξιοσημείωτη είναι η δυναμική ανάπτυξης εργασιών του νέου Medifirst στα βόρεια προάστια της Αθήνας, που με 15 τμήματα ειδικοτήτων και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς στα διαγνωστικά τμήματά του (μαγνητικής τομογραφίας, ψηφιακής ακτινογραφίας, ψηφιακής μαστογραφίας, μέτρησης οστικής πυκνότητας, υπερήχων/triplex), αποτελεί πρότυπο αλυσίδα πολυϊατρείων που σχεδιάζει να αναπτύξει η INTERAMERICAN.

Εξ αποστάσεως έλεγχος με το medi ON

Παράλληλα, η εταιρεία έχει εντείνει το ενδιαφέρον της για την ψηφιακή υγεία και την τηλεϊατρική. Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, ώθησε την INTERAMERICAN και σε πρωτοποριακές κινήσεις εξ αποστάσεως ελέγχου/διαχείρισης συμπτωμάτων COVID-19, με τη λειτουργία της πλατφόρμας medi ON. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή ελέγχου συμπτωμάτων που έχει επικυρωθεί επιστημονικά, με ακρίβεια 91,3%. Νοσοκομεία και ινστιτούτα σε Ευρώπη και Αμερική συνεχίζουν σταθερά τις κλινικές μελέτες για την ακρίβεια των αξιολογήσεων. Η εφαρμογή έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 4.000.000 αξιολογήσεις συμπτωμάτων, οι οποίες μέσω της μηχανικής μάθησης (machine learning) εξελίσσουν τον αλγόριθμο και βελτιώνουν διαρκώς την ακρίβεια των απαντήσεων σε οποιοδήποτε σύμπτωμα υγείας.

Τα στοιχεία που συμπληρώνει ο ασθενής στην πλατφόρμα medi ON είναι απόρρητα και η INTERAMERICAN δεν έχει καμία πρόσβαση σε αυτά, συνεπώς δεν επηρεάζουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που ο ίδιος διαθέτει στην εταιρεία. Οι μοναδικές δυνατότητες του medi ON το καθιστούν ιδιαίτερα χρήσιμο σε γονείς και οικογένειες, φοιτητές, εργαζομένους και σε κάθε πολίτη που είναι ανοικτός στη χρήση εφαρμογών για κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ, ενώ η διαδικασία χρήσης περιλαμβάνει πολύ απλά βήματα για τον ασφαλισμένο.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]