Η Groupama Ασφαλιστική για 13η συνεχή χρονιά στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS

Η Groupama Ασφαλιστική στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει για 13η συνεχή χρονιά το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας για την πιο ευάλωτη ομάδα της κοινωνίας, τα παιδιά χωρίς οικογένεια.

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες των τελευταίων μηνών λόγω της πανδημίας, η Groupama Ασφαλιστική  προχώρησε σε μία πολύ σημαντική χρηματική δωρεά. Η προσφορά της θα διατεθεί για την στήριξη τόσο του Ξενώνα Βρεφών SOS για κακοποιημένα και παραμελημένα βρέφη και νήπια όσο και του προγράμματος αναδοχής των Παιδικών Χωριών που στοχεύει στο να μεγαλώσουν όλο και περισσότερα παιδιά με μία οικογένεια.

Σκοπός του Ξενώνα Βρεφών SOS είναι η άμεση προστασία παιδιών (0 έως 5 ετών), που βρίσκονται σε κίνδυνο, προσφέροντάς τους ένα σπίτι, φροντίδα και ασφάλεια. Με την παροχή εξειδικευμένων ψυχοκοινωνικών και ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών, δίνεται ιδιαίτερη μέριμνα στην κάλυψη συναισθηματικών και ψυχικών αναγκών των παιδιών, με προτεραιότητα την ασφαλή επιστροφή τους στο φυσικό οικογενειακό τους περιβάλλον. Εάν αυτό δεν καθίσταται δυνατό, τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω της Υπηρεσίας Αναδοχής, φροντίζουν για την αποκατάσταση των παιδιών σε ένα μόνιμο οικογενειακό πλαίσιο μέσω Αναδοχής ή Υιοθεσίας πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Ο κ. Χρήστος Κάτσιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Groupama Ασφαλιστικής, συμπλήρωσε: “Τα Παιδικά Χωριά SOS ανοίγουν την αγκαλιά τους και παρέχουν τη φροντίδα και τις υπηρεσίες τους στην πιο ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού, τα απροστάτευτα παιδιά. Με την ελπίδα ότι το μέλλον αυτών των παιδιών μόνο θα βελτιώνεται, το ελάχιστο που μπορεί η Groupama Ασφαλιστική να προσφέρει είναι η διαχρονική στήριξή της, για όσο χρόνο την έχουν ανάγκη”.

Ο κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής Παιδικών Χωριών SOS δήλωσε σχετικά: “Η σχέση των Παιδικών Χωριών SOS με την Groupama Ασφαλιστική είναι ουσιαστική και αυτό  επιβεβαιώνεται εμπράκτως χρόνο με το χρόνο. Δεν είναι όμως οι κάθε είδους δωρεές που τη συντηρούν, αλλά η πίστη της εταιρείας στην άνευ όρων προσφορά προς τα παιδιά χωρίς οικογένεια για περισσότερο από μία δεκαετία πλέον. Μέσα από το πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Groupama Ασφαλιστική αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας μας και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε για πολλά ακόμη χρόνια”.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]