Affidea: Προληπτικός έλεγχος μαστού με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου

Affidea

Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για όλες τις γυναίκες προσφέρει η Affidea, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των παρακάτω εξετάσεων για τον μαστογραφικό τους έλεγχο

  • Ψηφιακή Μαστογραφία
  • Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα Μαστών

Η ενέργεια ισχύει για όσες γυναίκες καλέσουν και προγραμματίσουν το ραντεβού τους από 1 έως και τις 31 Μαρτίου 2021 σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα της Affidea ανά την Ελλάδα.

Η Affidea, έχοντας ως πάγια επιδίωξη την εμπέδωση της αξίας της πρόληψης στην υγεία, παρέχει σε όλες τις γυναίκες τη δυνατότητα να ελέγξουν την υγεία τους, με τη διενέργεια κρίσιμων προληπτικών εξετάσεων, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει διαρκώς υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Οι προσφορές εξετάσεων προληπτικού ελέγχου εντάσσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της Affidea, σε μια προσπάθεια να εμφυσήσει την αξία της έγκαιρης διάγνωσης και της ειλικρινούς φροντίδας για τον άνθρωπο και την υγεία του.

Προληπτικός έλεγχος Μαστού

Ο προληπτικός έλεγχος του μαστού συστήνεται σε κάθε γυναίκα και πρέπει να αρχίζει συστηματικά γύρω στην ηλικία των 40 ετών, εκτός αν υπάρχουν λόγοι που απαιτούν συστηματικό έλεγχο σε μικρότερη ηλικία.

Αφορά ασυμπτωματικές γυναίκες και σκοπός του είναι να καταδείξει οποιαδήποτε επικίνδυνη αλλαγή στο μαστό στα αρχικά της στάδια και πολύ πριν το οποιοδήποτε εύρημα γίνει ψηλαφητό ή προκαλέσει προβλήματα.

Ουσιαστικός σκοπός του προληπτικού ελέγχου είναι να διαγνώσει τον καρκίνο του μαστού στα αρχόμενα στάδια (in situ). Στις περιπτώσεις αυτές η νόσος είναι πλήρως ιάσιμη με ελάχιστη σωματική και ψυχική καταπόνηση της ασθενούς.

Η ψηφιακή μαστογραφία αποτελεί σήμερα την πιο σημαντική εξέταση στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος είναι το σημαντικότερο όπλο στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ακόμη και στις γυναίκες που δεν έχουν κανένα σύμπτωμα ή ενόχληση.

Μη ξεχνάτε και την αυτοεξέταση μαστού σε μηνιαία βάση, η οποία συμπληρώνει το τρίπτυχο της σωστής πρόληψης μαζί με τη μαστογραφία και την κλινική εξέταση.

Η ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση είναι η πιο αξιόπιστη μαζί με το υπερηχογράφημα μαστών για γυναίκες άνω των 40 ετών.

Κάνουμε την πρόληψη συνήθεια. Η πρόληψη είναι στο χέρι μας, κυριολεκτικά!

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]