Ασφάλιση φυσικών καταστροφών με συνέταιρο το δημόσιο (insuranceworld.gr)

Την ανάγκη που υπάρχει για την οργάνωση ΣΔΙΤ με σκοπό την κάλυψη ζημιών από φυσικά φαινόμενα επαναφέρουν στο προσκήνιο οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε περιουσίες ιδιωτών, αλλά και σε υποδομές του δημοσίου, από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.

Η οργάνωση ενός pull από ασφαλιστικές εταιρείες με αφορολόγητα αποθέματα, υποχρεωτική ασφάλιση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, στο οποίο θα μπορούσε να συμμετέχει ως συνεταίρος το δημόσιο, είναι βέβαιο ότι θα κάλυπτε οργανωμένα και σε σωστό χρόνο ζημιές όπως αυτές που προκλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε διάφορες περιοχές της χώρας, αναφέρουν κύκλοι της αγοράς

Από την πλευρά του ο κ. Νότης Βαγιακάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της  HDI Gerling προσθέτει ότι η οργάνωση ενός ανάλογου φορέα, πέρα από τις κοινωνικές διαστάσεις τις οποίες θα είχε, θα δρούσε θετικά:

–           τόσο για το δημόσιο ταμείο το οποίο θα αποφόρτιζε από έκτακτα έξοδα (έξοδα αποζημιώσεων),

–          όσο όμως και για το χώρο των κατασκευών ο οποίος μετά από εκτεταμένες καταστροφές θα ενεργοποιούνταν άμεσα, καθότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αναλάμβαναν να χρηματοδοτήσουν το κόστος επισκευών.

Αντί γι΄ αυτό, σημειώνουν, η αγορά, μετά από κάθε καταστροφικό συμβάν,  αναμένει το πότε θα κινητοποιηθεί το δημόσιο προκειμένου να επισκευάσει κάποιες από τις ζημιές στις υποδομές του. Όσο για τους επιχειρηματίες, στήνονται -εν συνεχεία- στην… ουρά για να πληρωθούν μετά από την πάροδο αρκετών μηνών.

Ζητήματα χρηματοδότησης των ζημιών αντιμετωπίζουν βέβαια και οι ιδιώτες, ειδικά την περίοδο αυτή, αφού  είναι λίγοι όσοι διαθέτουν ρευστό για επισκευές.

Πηγή : www.insuranceworld.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]