Αποζημιώσεις έως και €35 εκατ. για πελάτες Olympic;

Αποζημιώσεις έως και €35 εκατ. υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν στους 179.000 ιδιοκτήτες οχημάτων στη Βουλγαρία και 10.000 στην Κύπρο, οι οποίες είναι πελάτες της κυπριακής ασφαλιστικής εταιρείας Olympic, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».

Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν από το επασφάλιστρο 5%, που θα πληρώνουν τα επόμενα χρόνια κατά την ασφάλιση έναντι τρίτου του οχήματός τους οι Κύπριοι οδηγοί και ιδιοκτήτες οχημάτων, για λογαριασμό του Ταμείου Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων, το οποίο οφείλει να καταβάλει αποζημιώσεις στο αντίστοιχο Ταμείο της Βουλγαρίας, μέσω του οποίου θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους οι Βούλγαροι ιδιοκτήτες οχημάτων και όσοι έχουν να λαμβάνουν αποζημιώσεις για δυστυχήματα εκεί.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η κυπριακή νομοθεσία ορίζει ότι το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων αναλαμβάνει αυτές τις υποχρεώσει στην Κύπρο και σε διμερείς συμφωνίες –υπάρχει τέτοια με τη Βουλγαρία– αφού καθορίζεται ως η πηγή αποζημιώσεων από το κλείσιμο και πτώχευση κυπριακής ασφαλιστικής που έχει οφειλές είτε στην Κύπρο είτε σε άλλη χώρα.

Πάντως με ανακοίνωσή της η Έφορος Ασφαλιστικών Εταιρειών της Κύπρου σημειώνει ότι έχει ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες μέσα στα χρονικά πλαίσια που απαιτεί ο νόμος σε περίπτωση αφερεγγυότητας μιας ασφαλιστικής επιχείρησης με γνώμονα την προστασία των ασφαλισμένων.

https://inbusinessnews.reporter.com.cy/business/economics/article/192726/apozimioseis-eos-kai-35-ekat-ga-pelates-olympic

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]