Αποζημιώσεις 31 εκατ. δολαρίων σε εκκλησία για κακοποιήσεις

Η Liberty Mutual συμφώνησε να καταβάλει στη μητρόπολη του Duluth αποζημιώσεις ύψους 6,5 εκατομμύριων δολαρίων μετά από πρόσφατη συμφωνία διακανονισμού σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Με τη συμφωνία που κατατέθηκε στο Αμερικανικό Δικαστήριο Πτώχευσης, η Liberty Mutual είναι η πέμπτη και τελευταία ασφαλιστική που συμφωνεί με τη μητρόπολη. Η μητρόπολη κατέθεσε αγωγή κατά των ασφαλιστών της το 2016 όταν ήρθε αντιμέτωπη με μαζικές αγωγές για κακοποιήσεις παιδιών.

Η επισκοπή τώρα πρέπει να παράσχει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στα 125 άτομα που έχουν καταγγείλει κακοποιήσεις.

“Ελπίζουμε το δικαστήριο να εγκρίνει τον διακανονισμό, ο οποίος εξαρτάται εν μέρει από το αν οι εκπρόσωποι των θυμάτων έχουν αντιρρήσεις. Αν και υπάρχουν πρόσθετα ζητήματα για επίλυση, η διευθέτηση με τον τελευταίο ασφαλιστικό φορέα σημαίνει σημαντική πρόοδο προς την τελική επίλυση. Στόχος μας παραμένει να παρέχουμε αποζημίωση σε όσους έχουν πληγεί από τη σεξουαλική κακοποίηση από κληρικούς στην τοπική εκκλησία μας”, δήλωσε εκπρόσωπος της μητρόπολης.

Οι τέσσερις άλλοι ασφαλιστικοί φορείς που συμφώνησαν με τη μητρόπολη Duluth είναι η Continental Insurance Company (η οποία πλήρωσε 15 εκατομμύρια δολάρια), η Catholic Mutual Insurance (8,95 εκατομμύρια δολάρια), η Church Mutual Insurance (250,000 δολάρια) και η Firemen’s Fund Insurance (975.000 δολάρια).

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]