ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπο ειδικό καθεστώς η Olympic Insurance στην Κύπρο

Ραγδαίες εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά της Κύπρου έπειτα από την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών της Olympic Insurance.

Όλο το ιστορικό.

Η Έφορος Ασφαλίσεων κα Νάταρ στις 8/5/2018 αποφασίζει να απαγορεύσει την ελεύθερη διάθεση των στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και των τραπεζικών λογαριασμών. Αυτό πρακτικά έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία της εταιρείας να προβεί σε οποιεσδήποτε πληρωμές. Την επομένη της απαγόρευσης η διοίκηση της εταιρείας αποστέλλει ενημερωτική επιστολή προς τους συνεργάτες της εταιρείας και τους ενημερώνει για τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις.

Την επομένη ημέρα στις 9/5/2018 η Έφορος Ασφαλίσεων εκδίδει ειδική άδεια για την λειτουργεία τη εταιρείας, για συνέχιση σε ισχύ των υφιστάμενων συμβολαίων της, το διακανονισμό απαιτήσεων και την είσπραξη οφειλόμενων ασφαλίστρων. Επίσης αποφασίζει για τον διορισμό Ειδικού Επιτηρητή Συμμόρφωσης από τον οίκο Mazars Ltd.  Η απόφαση , όπως θα διαβάσετε, έχει διάρκεια έως τις 8/6/2018 και με την λήξη αυτής η Έφορος δύναται να την ανανεώσει για όση χρονική περίοδο κρίνει αναγκαία.

Μεταξύ άλλων σύμφωνα με την απόφαση ο ειδικός επιτηρητής συμμόρφωσης θα είναι υπεύθυνος να διασφαλίσει ότι για το χρόνο που διαρκεί η ειδική αυτή άδεια η εταιρεία θα διεξάγει μόνο τις πιο πάνω αναφερόμενες εργασίες και δεν θα λειτουργεί με οποιονδήποτε τρόπο που να αυξάνει τις υποχρεώσεις της ή να πλήττει τα συμφέροντα των ασφαλιζομένων της. Επιπρόσθετα ο Ειδικός Επιτηρητής Συμμόρφωσης θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα διατεθούν οποιαδήποτε στοιχεία του ενεργητικού της εταιρείας χωρίς τη συγκατάθεση του Εφόρου Ασφαλίσεων.

Ποια είναι η Olympic Insurance.

Η Olympic Insurance Company Ltd  ιδρύθηκε το 1995 σύμφωνα με το κεφάλαιο 113 των Περί Εταιρειών Νόμου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας «Η Εταιρεία σήμερα προσφέρει σύγχρονα ασφαλιστικά προϊόντα τα οποία απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις.» Τον Ιανουάριο 2016 η Εταιρεία έχει εξαγοραστεί εξ’ ολοκλήρου από την Hispakol S.A (Luxemburg). Τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στην Λευκωσία με υποκαταστήματα σε Πάφο, Λάρνακα, Λεμεσό και τελευταία στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Έχει προσωπικό περίπου 100 άτομα αριθμός προσωπικού: 100 άτομα, εκ των οποίων 30 στην Κύπρο και 70 στη Βουλγαρία.

Αλλά ενδιαφέρονται στοιχεία για την Olympic Insurance*

Kύκλος εργασιών: €24.621.511 εκ των οποίων €4.431.469 σε Κύπρο και €20.190.042 σε Βουλγαρία
Αριθμός ασφαλισμένων: 18.000 στην Κύπρο και 270.000 στη Βουλγαρία
Ασφαλιστικοί αντιπρόσωποι: 53 σε Κύπρος και 350 σε Βουλγαρία
Μερίδιο αγοράς: 1%
Γραφεία στην Κύπρο: 4

Σύμφωνα με στελέχη της Κυπριακής ασφαλιστικής αγοράς ο ασκός του Αιόλου μόλις άνοιξε και το επόμενο διάστημα θα είναι «ζόρικο» και για άλλες ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες όπως φαίνεται δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του SOLVENCY ΙΙ.

Τo insuranceforum.gr παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει έγκυρα και άμεσα για οτιδήποτε νεότερο.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]