Αποχώρηση της ΕΧΙΝ- Αναλαμβάνει πλέον η AIG;

Περισσότερες πληροφορίες φθάνουν στο προσκήνιο σχετικά με τις αλλαγές στη σύσταση του μετοχικού σχήματος της AIG Hellas, που στοχεύουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξή της. To ρεπορτάζ έρχεται να επιβεβαιώσει πληροφορίες και συζητήσεις της προηγούμενης εβδομάδας (δείτε εδώ).

Οι διαπραγματεύσεις των ημερών περιλαμβάνουν αφενός την αποχώρηση του ομίλου Exin (κατέχει κάτι παραπάνω από το 50% από το 2016) και αφετέρου τον ενεργό ρόλο που θα παίξει η διεθνής AIG στην ελληνική εταιρεία. Ο ρόλος αυτός ενδεχομένως να μεταφραστεί και σε μετοχική συμμετοχή.

Σήμερα ο όμιλος Exin κατέχει το 50,1% της εταιρείας, με το υπόλοιπο ποσοστό να ελέγχεται από το γνωστό στα ελληνικά ασφαλιστικά δρώμενα σχήμα Κανελλόπουλου-Αδαμαντιάδη. Όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο και δοκιμασμένο από το παρελθόν σχήμα θα αναλάβει την εταιρεία σε συνεργασία με τον πολυεθνικό όμιλο AIG.

Αντίθετα, ο όμιλος Exin, ενώ μέχρι προ ολίγων μηνών διεκδικούσε να αναλάβει ρόλο ηγέτη στην ελληνική αγορά μέσω της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, τελικά είδε το deal να ναυαγεί με άκρως περιπετειώδη τρόπο και τώρα φαίνεται πως αποχωρεί πλήρως από την Ελλάδα, ρευστοποιώντας το ποσοστό που κατέχει στην AIG Hellas.

Με πληροφορίες από euro2day.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]