Απίστευτη ιστορία υγειονομικής τρέλας στη Θεσσαλονίκη: Επέμεναν ότι είναι καρκινοπαθής ενώ ήταν υγιής!

Ιστορία δίχως προηγούμενο είναι αυτή του 71χρονου σήμερα Δημήτρη Χαριστού, κατοίκου Θεσσαλονίκης, αφού για μια επταετία περίπου θεωρούνταν καρκινοπαθής έπειτα από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο άνθρωπος έχαιρε άκρας υγείας, ενώ σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις θα έπρεπε να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο καρκίνου… ακροβατώντας μεταξύ ζωής και θανάτου!

Η «Οδύσσεια» του κ. Χαριστού ξεκίνησε στις 18 Μαΐου του 2010, όταν και διενεργήθηκε βιοψία στον προστάτη του και βάσει αυτής, προσκομιζόμενης παθολογοανατομικής έκθεσης του Ιπποκρατείου, όπου έγινε η εξέταση, του διαγνώστηκε αδενοκαρκίνωμα προστάτη.

Με αδιάσειστα τα συγκεκριμένα στοιχεία της εν λόγω διάγνωσης, ο ασθενής και καρκινοπαθής πλέον Δημήτρης Χαριστός έλαβε μέχρι το 2011 αντικαρκινική αγωγή με τρίμηνες ενέσεις και χάπια.

Η δεύτερη γνώμη

Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κ. Χαριστός θέλησε να λάβει μια δεύτερη γνώμη για το υποτιθέμενο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και έτσι παρέλαβε, 1 Οκτωβρίου του 2010, από το παθολογοανατομικό εργαστήριο του Ιπποκρατείου το πλακίδιο ή κύβο της παραφίνης στο οποίο αποθηκεύεται το βιολογικό υλικό στο οποίο βασίζεται η βιοψία και η παθολογοανατομική εξέταση. Το εν λόγω στοιχείο παραδόθηκε στο αντίστοιχο τμήμα του Θεαγενείου στις 11 Απριλίου του 2011, ενώ ο ασθενής λάμβανε την αντικαρκινική αγωγή του. Οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου τον ενημέρωσαν ότι θα λάμβανε τα αποτελέσματα που επιθυμούσε στις 19 Απριλίου, περίπου δηλαδή μια εβδομάδα αργότερα.

Τελικά ο ίδιος προσήλθε στις 9 Μαΐου για να παραλάβει τα αποτελέσματα που κανονικά θα έπρεπε να ήταν έτοιμα. Ωστόσο έκπληκτος  ενημερώθηκε από τον διευθυντή ουρολόγο του εργαστηρίου ότι η γιατρός που είχε το δείγμα αρρώστησε και ο ίδιος δεν μπορούσε να βρει ούτε το δείγμα αλλά ούτε και τα αποτελέσματα. Ο ίδιος ο κ. Χαριστός αναφέρει πως για τις επόμενες μέρες υπέστη εμπαιγμό από τη γραμματεία του παθολογικού εργαστηρίου του Θεαγενείου, που αρνούνταν να του παραδώσει τα πλακίδια παραφίνης με το υλικό της βιοψίας. Τελικά αναγκάστηκε να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας για να λάβει στις 20 Μαΐου τόσο το πλακίδιο με το υλικό της βιοψίας, όσο και τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις Ιπποκράτειου και Θεαγενείου με το πόρισμα ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

Το… κενό δείγμα

Όλο αυτό το διάστημα, όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο «καρκινοπαθής» έρχονταν σε αντίφαση με τις δύο ιστολογικές εξετάσεις ότι έπασχε από καρκίνο. Ένα πλήθος κλινικών εξετάσεων, αιματολογικών, υπερηχογραφημάτων, αξονικών  και μαγνητικών τομογραφιών, δακτυλικής εξέτασης προστάτη, αλλά και εξετάσεων PSA έδειχναν τα πάντα φυσιολογικά, χωρίς ίχνος καρκίνου.

Επανειλημμένα ο ίδιος ζήτησε να υποβληθεί σε νέα βιοψία, την οποία αρνήθηκε να εκτελέσει ο διευθυντής του Ουρολογικού Τμήματος του Ιπποκρατείου, καθώς έκρινε ότι αρκούσε η βιοψία του 2010. Την  ίδια ώρα σε έγκληση του κ. Χαριστού στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας το συμπέρασμα ήταν ότι ο εγκαλών πάσχει από καρκίνο και ότι οι εξετάσεις πλην των ιστολογικών που προσκόμισε ο ίδιος δεν αρκούν για να αποδείξουν οτιδήποτε. Αποκορύφωμα όμως του υγειονομικού λαβύρινθου στον οποίο έμπλεξε ο άτυχος σήμερα 71χρονος, ήταν τον Ιούλιο του 2014. Ο ίδιος θέλησε να λάβει τη γνωμάτευση του γενετικού τομέα γενετικής ανάπτυξης και μοριακής βιολογίας του ΑΠΘ, ώστε να διερευνηθεί εάν το γενετικό του αποτύπωμα ταυτίζεται με το αποτύπωμα του πλακιδίου παραφίνης που έλαβε από το Θεαγένειο. Το αποτέλεσμα της εξέτασης ήταν ότι δεν … έγινε καμία εξέταση, αφού το DNA που απομονώθηκε από το αίμα του δεν ήταν δυνατόν  να ταυτοποιηθεί με το δείγμα DNA του πλακιδίου, καθώς το πλακίδιο ήταν κενό!

Προσφυγή στη δικαιοσύνη

Ο υγιείς κ. Χαριστός, όπως φαίνεται βάσει άλλων εξετάσεων, μετά από επτά χρόνια ερωτηματικών για το εάν έχει τελικά καρκίνο ή όχι, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, καθώς θεώρησε ότι όσοι γιατροί τον ενέπλεξαν σε αυτήν την υπόθεση δεν παραδέχθηκαν λάθος, με αποτέλεσμα ο ίδιος να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή καρκινοπαθή, ενώ ήταν υγιής. Η πρώτη αίτησή του για την προκαταρκτική εξέταση μηνυτήριας αναφοράς δεν τον δικαίωσε, ωστόσο ο ίδιος επανήλθε με νέο αίτημα προς τον Πταισματοδίκη, με το οποίο ζητά να ελέγξει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των γιατρών σε ολόκληρη την περιπέτειά του.

Πηγή: thessnews.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]