Απεργούν οι εργαζόμενοι στις ασφαλιστικές εταιρίες για το ασφαλιστικό (asfalisinet.gr)

Η Ο.Α.Σ.Ε. καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου να συμμετέχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων μας οδηγεί όλους να συγκροτήσουμε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης στα καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης που διαλύουν το ασφαλιστικό και τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας μας.

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς.

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργατικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας. Την αλλαγή του πλαισίου λιτότητας σε όλη την Ευρώπη έτσι ώστε μέσα από ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να αντιμετωπιστεί το κεντρικό πρόβλημα της ανεργίας.

Να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και μέσα από την ενίσχυση των ειδικών υπηρεσιών ελέγχου.

Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.

Την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων καθώς και την στήριξη τους μέσα από κοινωνικούς πόρους. Πόρους που θα προκύψουν από μια διαδικασία αναδιανομής υπέρ του κόσμου της εργασίας.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.

Συνάδελφοι,

Όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε σ’ αυτήν την αντιλαϊκή λαίλαπα μέτρων.
Όλοι μαζί συμμετέχουμε στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4/2/2016 και στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων (Πλ. Κλαυθμώνος – ώρα 11.00 π.μ.)
Προσυγκέντρωση της Ομοσπονδίας μας στην Κοραή και Σταδίου.

Πηγή: www.asfalisinet.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]