Απαραίτητη η ασφάλιση από τα ξενοδοχεία μέχρι… το Airbnb

Σε ένα… απέραντο ξενοδοχείο τείνει να εξελιχθεί η χώρα μας καθώς ο τουρισμός καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η διάδοση της ενοικίασης σπιτιών όλων των ειδών σε πλατφόρμες τύπου Airbnb είναι κάτι παραπάνω από ραγδαία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα να έχουν γίνει από οικοδεσπότες… μικροί ξενοδόχοι και κατά κάποιο τρόπο επαγγελματίες του τουρισμού.

Ο τουρισμός δεν είναι μόνο οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και όλοι αυτοί που διαθέτουν ένα μικρό κατάλυμα, μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακούς ξενώνες, ή μία μικρή ξενοδοχειακή μονάδα. Αφού όμως κάνετε όλα τα απαραίτητα βήματα και εργασίες για να υποδεχθείτε «μουσαφίρηδες» από ολόκληρο τον κόσμο, καλό θα είναι να λάβετε υπόψη το κόστος των κινδύνων και των ζημιών που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε.

Είτε είστε επαγγελματίες του κλάδου και διαθέτετε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, είτε έχετε στην κατοχή σας ένα ή περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα κλπ, οι καθημερινές αγωνίες είναι ίδιες για όλους. Μπορείτε να σηκώσετε το οικονομικό βάρος από τις ζημιές που θα προκληθούν για παράδειγμα στην περίπτωση πλημμύρας ή θραύσης των σωληνώσεων; Αντιλαμβάνεστε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αν σημειωθεί κάποιο ατύχημα στον χώρο με υπαιτιότητα της επιχείρησης;

Θα πρέπει, επίσης, να έχουμε κατά νου ότι μία επιχείρηση ανεξάρτητα από το μέγεθος, είναι το μέσο που μας εξασφαλίζει τα προς το ζην. Επομένως η θωράκιση της πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας. Η ασφάλιση αστικής ευθύνης και όχι μόνο, ξενοδοχείων & ενοικιαζόμενων δωματίων είναι απαραίτητη για κάθε τουριστική επιχείρηση.

Στην αγορά θα βρείτε εξειδικευμένα προγράμματα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες και όλα τα… βαλάντια, από τη ζημιά που προκαλείται από βραχυκύκλωμα μέχρι την αστική ευθύνη που προκύπτει από αμελείς πράξεις ή παραλείψεις ή την απώλεια ενοικίων. Γιατί, τι νόημα έχει να δραστηριοποιείται κάποιος στον πιο σημαντικό κλάδο της οικονομίας αν δεν έχει εξασφαλίσει τα βασικά;

Ενημερωθείτε από τον προσωπικό σας ασφαλιστή για όλες τις καλύψεις, το κόστος και τις εξαιρέσεις για να αναβαθμίσετε ακόμη περισσότερο την ενασχόλησή σας με τον τουρισμό.

Ακολουθούν ορισμένες από τις κυριότερες καλύψεις:

Αστική Ευθύνη από τη λειτουργία ξενοδοχείων, ξενώνων, ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων: Καλύπτεται η αστική ευθύνη του ασφαλισµένου και των υπαλλήλων του για σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζηµιές που θα προκληθούν σε τρίτους, περιλαµβανοµένων και των πελατών/ενοίκων της επιχείρησης, κατά την παραµονή τους στον ασφαλιζόµενο χώρο, από αµελείς πράξεις ή παραλείψεις τους που θα σχετίζονται αποκλειστικά και µόνο µε τη λειτουργία της επιχείρησης.

Αστική ευθύνη από τροφική δηλητηρίαση: Καλύπτεται η αστική ευθύνη του ασφαλισμένου και των υπαλλήλων του για σωματικές βλάβες που, από αμελείς πράξεις ή παραλείψεις, θα προκληθούν σε πελάτες από τροφική δηλητηρίαση από τρόφιμα ή ποτά που παρασκευάστηκαν ή παρασχέθηκαν σε αυτούς από τον ασφαλισμένο και καταναλώθηκαν μέσα στο χώρο της ασφαλισμένης επιχείρησης.

Αστική ευθύνη από τη λειτουργία πισίνας: Καλύπτει την αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους από αμελείς πράξεις που σχετίζονται με τη χρήση πισίνας. Θα πρέπει, ωστόσο, ο ασφαλισμένος να έχει λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων.

Κλοπή: Αφορά στην κλοπή χρημάτων, γραμματίων και επιταγών με ληστεία ταμείου σε ώρες λειτουργίας της επιχείρησης και μέχρι του ποσού που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο.

Απώλεια ενοικίων: Καλύπτεται η απώλεια των ενοικίων του ιδιοκτήτη σε περίπτωση που το ασφαλισμένο ακίνητο νοικιάζεται και καταστεί ακατάλληλο προς χρήση, μετά από ζημιά που προκαλείται από ασφαλισμένο κίνδυνο και ο ενοικιαστής διακόψει ή αναστείλει την ενοικίαση σαν αποτέλεσμα αυτής της ζημιάς.

Έκρηξη: Καλύπτονται οι υλικές ζημιές των ασφαλισμένων αντικειμένων, που προκαλούνται από έκρηξη λέβητα κεντρικής θέρμανσης, θερμοσίφωνα, συσκευών/εγκαταστάσεων υγραερίου-φυσικού αερίου, πετρελαιομηχανών, αεροσυμπιεστών και άλλων συσκευών/εγκαταστάσεων που λειτουργούν στον ασφαλισμένο χώρο.

Πυρκαγιά: Καλύπτονται οι υλικές ζημιές των ασφαλισμένων αντικειμένων από πυρκαγιά και οι υλικές ζημιές των ασφαλισμένων αντικειμένων κατά ή από την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Θραύση τζαμιών: Καλύπτονται, μέχρι του ποσού που καθορίζεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, οι υλικές ζημιές στα τζάμια και τις φωτεινές επιγραφές της επιχείρησης.

Καιρικά φαινόμενα: Καλύπτονται οι υλικές ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα από θύελλα ή/και πλημμύρα ή/και καταιγίδα ή/και χιονόπτωση ή/και χαλαζόπτωση.

Θραύση σωληνώσεων: Καλύπτονται οι υλικές ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα από θραύση – διαρροή ή υπερχείλιση των σωληνώσεων – εγκαταστάσεων ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού, αποχέτευσης και αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης.

Πηγή: insuranceworld.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]