Ανθρωποκεντρική επένδυση ΑΧΑ: Επίκεντρο η εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων της Εταιρείας

Μέσω ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, η ΑΧΑ συνεχίζει να προσφέρει στους ανθρώπους της τα απαραίτητα εφόδια και εργαλεία που θα τους δώσουν τη δυνατότητα για επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη. Η στρατηγική της έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες, τόσο του ανθρώπινου δυναμικού της όσο και της ίδιας της Εταιρείας, δημιουργώντας μια κοινή και παράλληλη πορεία ανάπτυξης και εξέλιξης.

Οι δράσεις της ΑΧΑ για την Εκπαίδευση και Ανάπτυξη των ανθρώπων της αφορούν σε 5 βασικούς πυλώνες που αποτελούνται από 80 εκπαιδευτικά προγράμματα:

-Ηγετικές δεξιότητες (Managerial Excellence)
-Τεχνικές δεξιότητες (Technical Excellence)
-Ψηφιακές δεξιότητες(Digital Excellence)
-Προσωπικές Δεξιότητες (Personal Excellence)
-Kουλτούρα ΑΧΑ (AXA Excellence)

Τα παραπάνω προγράμματα επικεντρώνονται στην εκπαίδευση τόσο των εργαζομένων όσο και των συνεργατών της AXA, στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στη διεύρυνση και επικαιροποίηση των τεχνικών τους γνώσεων καθώς και στην προσωπική εξέλιξη μέσα από πρόγραμμα απόκτησης MSc-MBA, ανάπτυξη δεξιοτήτων, εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας i-learn και άλλα.

Έμφαση αυτή τη χρονιά θα δοθεί στην κατηγορία Ηγεσία και Διοικητική Υπεροχή (Managerial Excellence) που προωθεί την ανάπτυξη ηγετικών και διοικητικών ικανοτήτων και παράλληλα την ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης. Βασικό εργαλείο σε αυτή την εκπαίδευση θα είναι το πρόγραμμα «Manager@AXA» που προσφέρει μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στους τομείς της διαχείρισης ανθρώπων και της εν συναίσθησης και αφορά τόσο το διοικητικό προσωπικό όσο και το δίκτυο πωλήσεων της Εταιρείας.

Επιπλέον, η ΑΧΑ, πρωτοπόρος στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της προσέφερε στα πλαίσια της ανάπτυξης Προσωπικών Δεξιοτήτων σε όλους τους εργαζομένους της και στα μέλη των οικογενειών τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα αγγλικών μέσω της εξ’ αποστάσεως πλατφόρμας Gymglish σε συνεργασία με τον Όμιλο Linguaphone.

Η έμπρακτη απόδειξη της ανθρωποκεντρικής επένδυσης της ΑΧΑ επισφραγίζεται και με την έναρξη της Ασφαλιστικής Ακαδημίας ΑΧΑ που έχει ως στόχο την ανάπτυξη των Τεχνικών Δεξιοτήτων των εργαζομένων. Έναρξη της πρωτοβουλίας αυτής αποτέλεσε η Εβδομάδα Ασφαλιστικής Ενημέρωσης (Insurance Week@AXA) στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας, όπου το προσωπικό ενημερώθηκε από εξειδικευμένους συναδέλφους για τα προϊόντα της ΑΧΑ. Χαρακτηριστικά ένας από τους συμμετέχοντες ανέφερε: «H Insurance Week ήταν μια πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα εμπειρία. Αφενός, μάθαμε βασικές αρχές πολλών ασφαλιστικών κλάδων και αφετέρου, μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τα προϊόντα της ΑΧΑ. Επιπροσθέτως, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να γνωρίσουμε καλύτερα τους συναδέλφους μας και να βιώσουμε (έστω και έμμεσα) την εργασιακή καθημερινότητά τους.»
Η στρατηγική της ΑΧΑ για την Εκπαίδευση και Ανάπτυξη θέτει τα θεμέλια για την ταχύτερη εξέλιξη των ανθρώπων της και για την προσέλκυση νέων ταλέντων. Στοχεύοντας στην επαγγελματική αριστεία συμβάλλει, επίσης, σημαντικά στην βελτίωση της απόδοσης και της συνεργασίας με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός κορυφαίου ανθρώπινου δυναμικού.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]