Ανοιξε τις πύλες της η 2η ART THESSALONIKI FAIR

Χρονιά καθιέρωσης στο διεθνές στερέωμα της τέχνης είναι η φετινή έκθεση για την 2η Art Thessaloniki Fair, η οποία διοργανώνεται από τις 23-26 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

300 καλλιτέχνες από 30 γκαλερί, που προέρχονται από 10 χώρες, καθώς και 5 μουσειακές εκθέσεις, συνθέτουν το περιεχόμενο της 2ης Art Thessaloniki Fair. Η έκθεση διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης κ. Παντελή Τσάτση.

«Καθιερώνουμε ένα μεγάλο γεγονός που αφορά την τέχνη, το χρειαζόμαστε σαν πόλη και, φέτος, θα είναι μία διοργάνωση που θα μας βάλει με μεγαλύτερες αξιώσεις στον χάρτη των events τέχνης. Θέλουμε η έκθεση να γίνει ακόμη πιο διεθνής» τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης της έκθεσης σε φορείς της πόλης, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της έκθεσης κ. Παντελής Τσάτσης, παρέθεσε τα κυριότερα δεδομένα της φετινής διοργάνωσης, που είναι τα εξής:

– Τιμώμενοι καλλιτέχνες, ο Κώστας Τσόκλης από την Ελλάδα και ο Γερμανός Wolf Vostell, με την επιμέλεια της Σάνιας Παπά.
– Οι μουσειακές εκθέσεις του Theodoros Stamos από την συλλογή Ζ.Π., με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.
– Οι Ασκήσεις ισορροπίας: Σχεδιασμοί και υλοποίηση. Η αναπόφευκτη απροσδιοριστία ή η αναπροσαρμογή της προέλευσης, με την επιμέλεια του Εμμανουήλ Μαυρομμάτη, Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ.
– Η Σύγχρονη Διεθνής Χαρακτική από την συλλογή του Γιώργου Κητή, με την επιμέλεια της Σάνιας Παπά. – Η έκθεση-αφιέρωμα στον Σταύρο Ιωάννου, από την συλλογή Γιώργου Κωστόπουλου, με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.
– Στα πλαίσια του Ελληνο-Κινεζικού project, θα υπάρξει στον χώρο του Open Art Lab, η, από κοινού, έκθεση ζωγραφικής του Δημοσθένη Δαββέτα και του Κινέζου Liang Yi, με θέμα τον διάλογο Ελληνισμού και Βουδισμού.
– Η συμμετοχή του Εργαστηρίου Βιομηχανικού Σχεδιασμού, Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, με την επιμέλεια του Επ. Καθηγητή Γιώργου Λιαμάδη.
Η 2η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και πολυάριθμων φορέων της πόλης.

Η Karavias Underwriting Agency Ασφαλίζει και φέτος την «Art Thessaloniki 2017», με εικαστικό “θέμα” την Κλοπή της Καρυάτιδας!

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]