Αναταράξεις στην Prime Insurance

Σημαντικές εξελίξεις προέκυψαν το τελευταίο διάστημα στην ασφαλιστική εταιρεία Prime Insurance αφού καταγράφηκαν αποχωρήσεις στελεχών σε όλα τα επίπεδα. 
Όπως πληροφορείται το Insider, η αρχή έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο όταν αποχώρησε από το συμβούλιο το μέλος και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Νικόλας Παπακώστας. Τον ίδιο μήνα, ανακοινώθηκε ο διορισμός του Παναγιώτη Παναγιώτου, ο οποίος κατείχε τη θέση του εμπορικού διευθυντή, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ασφαλιστικής εταιρείας αλλά και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Π. Παναγιώτου διορίστηκε από τον μεγαλομέτοχο της ασφαλιστικής, Δημήτρη Κοντομηνά στη θέση του Μιχάλη Μιχαηλίδη, ο οποίος εκτός από διευθύνων σύμβουλος και μέλος του ΔΣ, είναι και ο δεύτερος μέτοχος της εταιρείας, ελέγχοντας περίπου το 15% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, έγινε γνωστό πως αποχώρησαν από την εταιρεία και 13 ασφαλιστές, οι οποίοι χειρίζονταν σημαντικό ποσοστό των συμβολαίων της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται πως η Prime δημιουργήθηκε το 2011 όταν η επενδυτική Eureko αποφάσισε να διαθέσει την επένδυση που κατείχε στην Interlife, όπως ονομαζόταν τότε η εταιρεία, στην Rodardo Limited. H Rodardo ελέγχεται κατά 85% από εταιρείες που ανήκουν στον Δημήτρη Κοντομηνά, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ελέγχει ο Μιχάλης Μιχαηλίδης. Την ίδια περίοδο προέκυψε και η μετονομασία σε Prime μετά τη συγχώνευση με την Demco Ασφαλιστική, ενώ ξεκίνησε και η επέκταση των εργασιών στην ελληνική αγορά και κυρίως στον τομέα της ασφάλισης οχημάτων.
Η εταιρεία έκλεισε το 2017 με ζημιές 325 χιλ. ευρώ σε αντίθεση με κέρδος 401 χιλ. ευρώ το 2016. Όπως αναφερόταν στην ετήσια έκθεση για το 2017, η εταιρεία είχε θέσει ως στόχο ο δείκτης κάλυψης φερεγγυότητας να ξεπερνά το 115% και έκανε διάφορες ενέργειες ώστε αυτό να επιτευχθεί εντός του 2018. O Δείκτης αποδεκτών ιδίων κεφαλαίων για σκοπούς του Solvency Capital Requirement της εταιρείας στο τέλος του 2017 ανερχόταν σε 108%.
Όπως πληροφορείται το Insider, τις τελευταίες βδομάδες υπήρξαν απανωτές συναντήσεις της διεύθυνσης της εταιρείας και του ίδιου του μεγαλομετόχου της, Δημήτρη Κοντομηνά, με την Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών. Στόχος των συναντήσεων ήταν να εξευρεθούν ικανοποιητικές λύσεις για αύξηση των κεφαλαίων της εταιρείας. Από πλευράς της εταιρείας δεν υπήρξε οποιοδήποτε σχόλιο σε σχέση με τις προαναφερόμενες πληροφορίες.
Πηγή: philenews.com

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]