Ανακοινώσεις της ΟΑΣΕ και του ΣΥΑΕ για την σημερινή απεργία

Ακολουθεί ανακοίνωση της ΟΑΣΕ για την απεργία στις 2 Οκτώβρη

 “Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση της ΝΔ νομοθέτησε ήδη και συνεχίζει να σχεδιάζει την κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων είχαν απομείνει ακόμα όρθια, μετά τον Αρμαγεδώνα των μνημονίων και επιπλέον όσων ακόμα  είχαν μερικώς επανέλθει σε ισχύ τα τελευταία χρόνια. Επιμένει να ακολουθεί τα σχέδια του ΣΕΒ και των εργοδοτών!

Ακυρώθηκαν διαδικασίες προστασίας των εργαζομένων τόσο κατά την απόλυση (αιτιολογημένη απόλυση) όσο και στις περιπτώσεις ενοικίασης ή εργολαβικής απασχόλησης (με την κατάργηση της συνευθύνης και του λήπτη των υπηρεσιών του εργαζόμενου). Υποβαθμίστηκε η λειτουργία του ανεξάρτητου ΣΕΠΕ με την μετατροπή του σε μια ακόμη υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας.

Τώρα, με το νέο νομοσχέδιο, θεσμοθετούνται ψευδεπίγραφα αναπτυξιακά μέτρα που στοχεύουν ευθέως στην μείωση των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των μισθωτών. Ουσιαστικά υιοθετούνται  πλήρως οι απαιτήσεις των εργοδοτών. Δρομολογείται η κατάργηση της δυνατότητας μονομερούς προσφυγής της εργατικής οργάνωσης στον ΟΜΕΔ, θεσμοθετείται η δυνατότητα απόκλισης (μη εφαρμογής) της κλαδικής ΣΣΕ από μεμονωμένες επιχειρήσεις ή σε ολόκληρες περιοχές της χώρας,  καταργείται η αρχή της ευνοϊκότερης, για τον εργαζόμενο, ρύθμισης μεταξύ δύο Συλλογικών συμβάσεων εργασίας που μπορούν να εφαρμοστούν στην περίπτωσή του. Υπονομεύεται η συνδικαλιστική δράση και οργάνωση των εργαζομένων είτε με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής (εκ του μακρόθεν και χωρίς διάλογο) ψηφοφορίας είτε με την δημιουργία συνδικαλιστικών ηλεκτρονικών μητρώων που θα είναι σε γνώση των εργοδοτών.

Είναι σαφής πλέον ο σχεδιασμός και η κατεύθυνση των νέων εργασιακών ρυθμίσεων. Εμείς εμμένουμε στην άποψη  ότι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ο επιλεκτικός περιορισμός των ελεγκτικών διαδικασιών (αδήλωτη εργασία, έλεγχος υπερωριών κλπ) η μείωση των μισθών έχει αποδειχθεί ότι δεν οδηγούν σε καμιά ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων. Ωφελούν μόνο τους εργοδότες και μάλιστα τους ισχυρότερους από αυτούς.

Συνάδελφοι,

Αν τώρα δεν αντιδράσουμε και δεν αγωνιστούμε μαζί με όλους τους  μισθωτούς συντονισμένα και αποφασιστικά τότε η επόμενη μέρα θα μας βρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Με μείωση μισθών, υπερίσχυση των Ατομικών συμβάσεων έναντι των συλλογικών, με χτύπημα των δυνατοτήτων των συνδικαλιστικών οργανώσεών μας.

Είναι πλέον ατομική ευθύνη του καθένα και της καθεμίας από μας να στηρίξει ή όχι την κοινή προσπάθεια για την  υπεράσπιση της οικονομικής και εργασιακής του κατάστασης.

Συνάδελφοι, σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 2/10/2019  που προκήρυξε η ΟΑΣΕ, μαζί με όλες τις Ομοσπονδίες και τα Ε.Κ.

Σας καλούμε να δώσετε το παρόν στην συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 11:00 πμ. και σε όλες τις συγκεντρώσεις που γίνονται πανελλαδικά

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ

  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
  • ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ”

Ακολουθεί ανακοίνωση του ΣΥΑΕ για την Πανεργατική Απεργία:

“Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση, συνεχίζοντας τις αντεργατικές πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, φέρνει προς ψήφιση νέα μέτρα που διαλύουν τα εναπομείναντα εργασιακά κεκτημένα, περιορίζουν την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων, καταργούν -κατ’ ουσία- τον ρόλο του ΟΜΕΔ, υπονομεύουν την συνδικαλιστική δράση και προωθούν το ξήλωμα κάθε δημοκρατικού εργασιακού δικαιώματός μας

Ο ΣΥΑΕ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ:

την Τετάρτη 2 Οκτώβριου 2019 και ώρα  11.00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • την απόσυρση των αντεργατικών άρθρων του νομοσχεδίου ,
  • την πλήρη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
  • την κατάργηση του νομικού πλαισίου που προωθεί την φτηνή, ευέλικτη, μερική και ανασφάλιστη εργασία
  • την αποκατάσταση, υπεράσπιση  και  διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων  που υπήρχαν προ της επιβολής των μνημονίων!!!

Όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε σ΄ αύτη την αντιλαϊκή λαίλαπα μέτρων, να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να διαδηλώσουμε για την ανατροπή τους!”

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]