Άμεσα στη Βουλή το σχέδιο νόμου της Οδηγίας IDD

Άμεσα προωθείται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο της «οδηγίας (ΕΕ) 2016/97 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων (αναδιατύπωση)» πιο γνωστής ως IDD, η οποία από σήμερα τίθεται σε ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφισής της από τη Βουλή και να τεθεί άμεσα σε ισχύ αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νομικούς κύκλους, όσο μία οδηγία δεν έχει ψηφισθεί στα τοπικά κοινοβούλια δεν αποτελεί μέρος του εθνικού δικαίου και δεν είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της, σε αντίθεση με τον «κανονισμό». Όμως σύμφωνα με τη νομολογία, εάν ένας πολίτης προσφύγει στα δικαστήρια επικαλούμενος διατάξεις μιας οδηγίας που δεν έχει ψηφισθεί στη Βουλή, τότε δικαιώνεται.

Να σημειωθεί ότι  κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες το μοναδικό βιβλίο για την οδηγία IDD από την Insurance Innovation και την οικονομολόγο Μυρτώ Χαμπάκη.

Το βιβλίο αποτελεί ένα πρακτικό Οδηγό για τις κανονιστικές απαιτήσεις που εισάγει η Οδηγία IDD (Insurance Distribution Directive) για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε on line από το www.insuranceinnovation.gr/publications ή τηλεφωνικά στο 2315 311282.

Αποκλειστικός χορηγός της έκδοσης είναι η εταιρεία επισκευής & αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτων GLASSDRIVE

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]