Αλλάζουν χέρια οι ασφαλιστικές ζωής (sofokleousin.gr)

Tην θέση τους στην αγορά ψάχνουν να βρουν οι ασφαλιστικές ζωής μετά την επιβολή των κανόνων για αύξηση των κεφαλαιακών τους αποθεμάτων. Η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς έχουν ψαλιδιστεί οι αποδόσεις επί των επενδύσεων. ,

Πωλητήριο αναμένεται να μπει σε πολλές ασφαλιστικές στην Κορέα μετά την εξαγορά της Allianz Life Insurance Korea από την Anbang. Οι αμέσως επόμενες ασφαλιστικές που φέρονται να ακολουθούν το δρόμο της Allianz Life Insurance Korea είναι μεταξύ των άλλων: οι PCA Life Insurance η οποία ανήκει στην Αγγλική Prudential και η ING Life Insurance Korea το μερίδιο της οποίας το κατέχει η εδρεύουσα στην Σεούλ, MBK Partners.

Ειδικοί των κλάδου αιφνιδιάστηκαν μετά την πώληση της Allianz Life Insurance Korea, αντί του ποσού των 3 εκατ. δολαρίων όταν τα περιουσιακά στοιχεία της υπερβαίνουν τα 14,5 δισεκ. δολάρια

Το αντίτιμο της συγκεκριμένης πώλησης οφείλεται στο γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες ζωής αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα στην χώρα.

Ωστόσο, δίνοντας κάποιες διευκρινίσεις ο CEO της, Allianz Life Korea  Joos Louwerier υπογράμμισε ότι το τίμημα ρυθμίστηκε σύμφωνα με τα πρόσθετα κεφαλαιακά βάρη που θα επωμιστεί η ασφαλιστική στην προσαρμογή της στους νέους Ευρωπαϊκούς εποπτικούς κανόνες.

Οι νέες κεφαλαιακές υποχρεώσεις δεν απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε Ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες. Και οι ασφαλιστικές της Κορέας θα πρέπει να προσαρμοστούν στους κανόνες IFRS4 που θα τεθούν σε ισχύ το 2020 και που επιβάλλον αυξήσεις στα κεφαλαιακά αποθέματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ο δείκτης αποδόσεων επί των επενδύσεων για τις ασφαλιστικές της Κορέας κατήλθε κατά μέσο 4% το περασμένο έτος. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό αποδόσεων από το 1991, σύμφωνα με την Κορεατική Ενωση Ασφαλιστικών Ζωής KLIA.

Είκοσι πέντε ασφαλιστικές ζωής της εγχώριας αγοράς ήλθαν αντιμέτωπες με μία μέση πτώση 4% ενώ, τριάντα με μία μέση πτώση 3,79% το 2015, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της KLIA.

Έλενα Ερμείδου

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]