Αύξηση ασφαλίστρων για 120.000 πελάτες

Λευκωσία: Περιορισμένης κλίμακας αύξηση επί των ασφαλίστρων τους θα πρέπει να αναμένουν οι πελάτες του Συνεργατισμού από τον νέο χρόνο, καθώς η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (ΣΚΤ) απέκτησε νέο συνεργάτη στον τομέα των τραπεζοασφαλίσεων, την ασφαλιστική εταιρεία Universal Life. Ο αριθμός των επηρεαζόμενων πελατών, ως επί το πλείστον, είναι δανειολήπτες και υπολογίζονται στις 120.000 άτομα.

Από την 1η Ιανουαρίου 2017 και για τα επόμενα τρία χρόνια, τα ομαδικά σχέδια δανειοασφάλισης του Συνεργατισμού θα μεταφερθούν στη Universal Life. Τα εν λόγω σχέδια παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη για τις περιπτώσεις θανάτου και μόνιμης ολικής ανικανότητας.
«Οι αυξήσεις επί των ασφαλίστρων θα είναι κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές που θα ίσχυαν αν τα υφιστάμενα συμβόλαια παρέμεναν σε ισχύ» δήλωσε στον «Φ» ο Γιάννος Σταυρινίδης, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Στρατηγικής και Επικοινωνίας στη ΣΚΤ.

Ο κ. Σταυρινίδης διαβεβαίωσε ότι με την υπογραφή της συμφωνίας με τη Universal Life, που προγραμματίζεται πολύ σύντομα, η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα θα αποστείλει επιστολές στους πελάτες της ενημερώνοντάς τους ενδελεχώς για τα νέα δεδομένα. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα συνεργάζεται από το 1994 με την ασφαλιστική εταιρεία Allianz.

Ως γνωστό, για την επιλογή του νέου ασφαλιστικού συνεργάτη, η ΣΚΤ προκήρυξε πρόσφατα ανοικτό διαγωνισμό προσφορών για τον οποίο εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, τόσο από κυπριακές όσο και από διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο πρώτος εκτελεστικός διευθυντής της Universal Life, δρ Ανδρέας Κρητιώτης, σχολιάζοντας την επικείμενη συνεργασία της Universal Life και του Συνεργατισμού είπε ότι πρόκειται για μεγάλης σημασίας και μίλησε «για ένωση των δυνάμεων δύο πρωταγωνιστών του χρηματοοικονομικού τομέα της Κύπρου, που θέτει το υπόβαθρο για την ανάπτυξη ενός πλήρους φάσματος σύγχρονων και ανταγωνιστικών ασφαλιστικών υπηρεσιών, που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς».

Πηγή: philenews.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]