Αυτή είναι η σχεδιαζόμενη συμφωνία Εθνικής Ασφαλιστικής με την Ιnternational Life. (asfalisinet.gr)

Λεπτομέρειες του σχεδίου της επικείμενης μεταφοράς μέρους του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, που εκφράζει την αντίθεσή του και επικρίνει τους χειρισμούς της Εθνικής .

Συγκεκριμένα, για το θέμα της επικείμενης συμφωνίας αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση :
“Χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΤΕ αποφάσισε να δώσει ουσιαστικά το «πράσινο φως» στο Δ.Σ. της Εταιρίας μας για την μεταφορά στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας μας, μέρους του χαρτοφυλακίου της INTERNATIONAL LIFE ΑΕΑΖ. Με την παραδοχή ότι τα assets του χαρτοφυλακίου κατά την ημερομηνία της μεταφοράς θα είναι μεγαλύτερα από τα liabilities κατά Solvency II.

Και ιδού κάποια τμήματα της σχεδιαζόμενης συμφωνίας:
-Μεταξύ των εγγυήσεων υπάρχουν κτίρια στην Κύπρο, διατηρητέα κτίρια χωρίς καμιά απολύτως δυνατότητα αξιοποίησης κλπ; -Κρατάει η International τον κλάδο ομαδικών ζωής, γιατί φυσικά είναι κερδοφόρος, όπως και τα ”ελεύθερα” συμβόλαια που είναι περισσότερα από 10000 και από τα οποία θα κερδίσει πάνω 1.000.000 ευρώ;

-Οι συνεργάτες αποκλειστικής απασχόλησης της International θα συνεργάζονται πλέον και με την ΕΘΝΙΚΗ στον κλάδο ζωής, όχι όμως απ’ ευθείας και αποκλειστικά με αυτήν, αλλά με ιδιαίτερη σύμβαση μέσω της Premium Brokers, ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπράβου, που θα τους μπορεί να τους δώσει την δυνατότητα να συνεργάζονται και με άλλες ασφαλιστικές εταιρείες δημιουργώντας έτσι διαμεσολαβούντες δύο ταχυτήτων στην Εταιρία μας; -Με αυτή την μεθόδευση οι υπερπρομήθειες που αναλογούν στην παραγωγή αυτών των συνεργατών θα καταλήγουν μέσω της Premium Brokers πάλι στην οικογένεια Μπράβου;

Όλα αυτά η διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ φαίνεται τα αποδέχτηκε σε βάρος του μέλλοντος και των αποτελεσμάτων της εταιρείας μας. Εδώ, όμως, θα έπρεπε να παρέμβει η κυβέρνηση. Αυτή η υπόθεση δεν αφορά καμιά μνημονιακή υποχρέωση. Δεν υπάρχει σε κανέναν κατάλογο προαπαιτούμενων. Πρόκειται για ένα καραμπινάτο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η Τράπεζα της Ελλάδος, η διοίκηση της ΕΤΕ και η διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ και το οποίο η κυβέρνηση οφείλει να εμποδίσει.

Η επόμενη ασφαλιστική εταιρεία που θα φτάσει στην ίδια θέση, αλλά και η αμέσως επόμενη, η μεθεπόμενη κλπ θα έχουν έτοιμη και δοκιμασμένη λύση. Μεταφέρουμε στην ΕΘΝΙΚΗ τα ”σαπάκια” του χαρτοφυλακίου μας που έχουμε δημιουργήσει, την μετατρέπουμε σε ”χωματερή” της αγοράς και μετά…..

Μετά αρχίζουμε να φωνάζουμε ότι δεν πάει καλά, δεν έχει καλά αποτελέσματα, έχει πλεονάζον προσωπικό και πρέπει να πουληθεί όσο-όσο και σε όποιον να ‘ναι.

Αλήθεια η εποπτική αρχή πώς δέχτηκε «ελαφρά τη καρδία» όλα αυτά τα χρόνια να συντηρεί την κατάσταση και να δέχεται και την σημερινή «συμφωνία»; Κλείνοντας, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η συμφωνία ΔΕΝ περιλαμβάνει την πρόσληψη από την Εθνική Ασφαλιστική ούτε ενός/μιας εργαζόμενου της International Life.

Οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπιστούν σαν οι παράπλευρες απώλειες ενός συστήματος που ενισχύει την επιχειρηματική ασυδοσία σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Άξιος ο μισθός όσων ενέκριναν, αποφάσισαν και θα εκτελέσουν αυτό το deal.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]