ΑΧΑ: Πούλησε δραστηριότητες στο Περσικό Κόλπο

Τη σύναψη συμφωνίας με τον Όμιλο Gulf Insurance Group (GIG) ανακοίνωσε η AXA, για την πώληση των ασφαλιστικών της δραστηριοτήτων στην περιοχή του Κόλπου, η οποία περιλαμβάνει τη συμμετοχή της στην AXA Gulf, την AXA Cooperative Insurance Company και την AXA Green Crescent Insurance Company.

Ο Όμιλος GIG είναι μια κορυφαία ασφαλιστική στην περιοχή του Κόλπου, ενισχυμένη από το παγκόσμιο αποτύπωμα και την ασφαλιστική εμπειρογνωμοσύνη της Fairfax καθώς και από τις γνώσεις του βασικού μετόχου της, KIPCO, πάνω στην τοπική αγορά

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, ο Όμιλος Yusuf Bin Ahmed Kanoo (YBA Kanoo), ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων στην περιοχή του Κόλπου, θα πουλήσει επίσης τη συμμετοχή του στην AXA Gulf και στην AXA Cooperative Insurance Company.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η AXA θα πουλήσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή του Κόλπου έναντι συνολικού ποσού ύψους 225 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή υπόκειται στους συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της κανονιστικής έγκρισης, και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τρίτο τρίμηνο του 2021.

“Αυτή η συναλλαγή σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στο συνεχές ταξίδι απλοποίησης της AXA. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δραστηριότητες της AXA στην περιοχή του Κόλπου θα επωφεληθούν από την ηγετική θέση της GIG στην περιοχή, για να συνεχίσουν περαιτέρω την εστίασή τους στην εξασφάλιση της ανάπτυξης και της άριστης εξυπηρέτησης των πελατών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες διαχείρισης και όλους τους υπαλλήλους των δραστηριοτήτων μας στην περιοχή του Κόλπου για τη συνεχή συμβολή και δέσμευσή τους όλα αυτά τα χρόνια και τους εύχομαι καλή επιτυχία για το μέλλον” δήλωσε ο Thomas Buberl, Διευθύνων Σύμβουλος της AXA.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]