200.000 λίρες πρόστιμο σε εταιρεία για την αποστολή 15 εκατομ. SMS χωρίς συγκατάθεση

Πρόστιμο ύψους 200.000 λιρών επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου (ICO) σε εταιρεία για την αποστολή εκατομμυρίων μηνυμάτων SMS εμπορικής προώθησης.

Έπειτα από έρευνες της Αρχής διαπιστώθηκε ότι, από τον Ιούλιο του 2016 έως τον Οκτώβριο του 2017, η εταιρεία παραβίασε τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, αποστέλλοντας 14,8 εκατομμύρια μηνύματα SMS χωρίς έγκυρη συγκατάθεση μέσω τρίτου παρόχου υπηρεσιών.

Ως υπεύθυνη εταιρεία για τη διαφημιστική εκστρατεία, θα έπρεπε να έχει λάβει έννομα μέτρα για να βεβαιωθεί ότι τα δεδομένα που έλαβε ανταποκρινόταν στα κριτήρια που θέτει η νομοθεσία για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (PECR), στην οποία περιλαμβάνεται η λήψη συγκεκριμένης προηγούμενης συγκατάθεσης από τα άτομα που λαμβάνουν τα μηνύματα (opt in). Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι ορισμένες από τις συγκαταθέσεις ελήφθησαν μέσω γενικής συγκατάθεσης τρίτων και συγκεκριμένα από πολιτικές απορρήτου ορισμένων ιστοσελίδων.

Εντούτοις, η Αρχή διαπίστωσε ότι η διατύπωση των πολιτικών αυτών δεν ήταν αρκετά σαφής, ενώ ούτε οι υπάλληλοι της Εταιρείας, ούτε του τρίτου παρόχου αναφέρονταν στις περισσότερες από αυτές τις πολιτικές. Η Αρχή εξέδωσε επίσης, ανακοίνωση εκτέλεσης της απόφασης (enforcement notice) στην Εταιρεία, διατάσσοντάς την να σταματήσει άμεσα τις παράνομες παράνομη δραστηριότητες μάρκετινγκ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]