Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως θα καταργηθεί το όριο ηλικίας στις συντάξεις χηρείας. Δεσμεύτηκε πως οι συντάξεις χηρείας θα επανέλθουν στο 70% του ποσού που λάμβανε ο/η θανών/θανούσα αντί του 50% που ισχύει σήμερα.
«Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, η κατάσταση έχει ουσιωδώς διαφοροποιηθεί και έχουμε ένα δημόσιο ασφαλιστικό φορέα, πλεονασματικό για τρία συνεχόμενα έτη», σημείωσε.
Η υπουργός τόνισε ότι σήμερα η κατάσταση έχει ουσιωδώς διαφοροποιηθεί σε σχέση με το παρελθόν, με το 70% των εκκρεμών αιτήσεων να έχει προχωρήσει. «Παράλληλα αναγνώρισαν το γεγονός ότι δεν περικόπηκαν οι συντάξεις, ενώ δόθηκαν αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους», πρόσθεσε. Όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, «ειδικότερα ζητήματα, θα διευθετηθούν το επόμενο διάστημα» και τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των συνταξιούχων ότι είναι εφικτό να ικανοποιηθούν.









