Το smartphone που κανείς δεν περίμενε, αλλά όλοι θεωρούν ότι θα αλλάξει τα δεδομένα

Η RED έγινε γνωστή για τις επαγγελματικές της βιντεοκάμερες, αλλά πλέον αποφασίζει να κατέβει στον άκρως ανταγωνιστικό στίβο της κινητής τηλεφωνίας. Έναν στίβο που τα τελευταία χρόνια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν ταπεινωμένα πολύ «βαρύτερα» ονόματα.

Η καλιφορνέζικη εταιρεία όμως μοιάζει διατεθειμένη όχι μόνο να αντέξει τη συγκεκριμένη κούρσα, αλλά και να πρωταγωνιστήσει. Το έχει άλλωστε πετύχει στον κλάδο της απεικόνισης, πουλώντας τις ακριβές αλλά ιδιαίτερα προηγμένες κάμερές της στα κορυφαία στούντιο του Χόλυγουντ. Κάμερες οι οποίες ανάγκασαν ακόμη και όσους σνόμπαραν τα ψηφιακά μέσα, να υποκλιθούν μπροστά στις δυνατότητές τους και να αντικαταστήσουν τον αναλογικό εξοπλισμό τους με τον αντίστοιχο της RED.

Είναι αρκετή όμως η φήμη που κουβαλάει από μια τόσο εξειδικευμένη αγορά, για να της επιτρέψει να πρωταγωνιστήσει στην αγορά των smartphones; Προφανώς όχι, και γι’ αυτό η πρώτη της πρόταση είναι το Hydrogen One, ένα πραγματικά ξεχωριστό κινητό. Ένα smartphone που κανείς δεν περίμενε (ή για να είμαστε ακριβείς, πολύ λίγοι το περίμεναν), αλλά πλέον όλοι θεωρούν ότι μπορεί να φέρει μια πολύ σημαντική ανατροπή στον κλάδο.

hydrogen

Η πρώτη καταναλωτική ολογραφική συσκευή

Τι καθιστά όμως τόσο ξεχωριστή την πρόταση της RED; Αν και δεν έχουμε όλα τα επιμέρους στοιχεία για τη συσκευή, το χαρακτηριστικό που κάνει τη διαφορά είναι η ολογραφική οθόνη.

Η οθόνη αυτή έχει διαγώνιο 5,7 ιντσών και αξιοποιεί τη νανοτεχνολογία, προκειμένου να επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ διαφόρων τρόπων απεικόνισης (2D, 3D, VR 3D, AR, MR και το σύστημα απεικόνισης ολογραφικού περιεχομένου Hydrogen 4-View), χωρίς βέβαια να προαπαιτεί τη χρήση ειδικών γυαλιών. Εν ολίγοις δεν μιλάμε για ένα κινητό που θα πραγματοποιεί κλήσεις και θα στέλνει μηνύματα (εντάξει, θα τα κάνει κι αυτά), αλλά για μια ολογραφική συσκευή τσέπης.

Η RED βέβαια δεν θα μπορούσε να μείνει στην οθόνη. Η ενσωματωμένη κάμερα αναμένεται να είναι μια ελκυστική εναλλακτική ακόμη και για τους επαγγελματίες της εικόνας. Το τηλέφωνο άλλωστε θα συνεργάζεται με τις κάμερες της εταιρείας (τα μοντέλα Scarlet, EPIC και Weapon), με τη λογική του μόνιτορ, αλλά και του χειριστηρίου.

Η καινοτομία κοστίζει

Το Hydrogen One θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις: μια από αλουμίνιο που θα κοστίζει $1.195 (€1.050) και μία από τιτάνιο που θα ξεκινά από $1.595 (€1.400).

Εκτός από τα υλικά κατασκευής, οφείλουμε να σταθούμε στον αρθρωτό σχεδιασμό της συσκευής –παρότι δεν μας δίνουν πρόσθετες πληροφορίες, εικάζουμε ότι διάφορα τμήματα και αξεσουάρ θα προσθαφαιρούνται ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εύκολης και οικονομικής αναβάθμισης. Στην αίτηση ευρεσιτεχνίας απεικονίζεται σχηματικά ο τρόπος που το κινητό μετατρέπεται σε αυτόνομη ψηφιακή κάμερα –προφανώς με την προσθαφαίρεση τμημάτων και περιφερειακών.

Κατά τα λοιπά πρόκειται για μια συσκευή με λειτουργικό σύστημα Android. Διαθέτει ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο με δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών Micro SD, θύρα σύνδεσης USB-C και δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου 5.1 μέσω υποδοχής ακουστικών. Άλλες λεπτομέρειες για τον επεξεργαστή, τη μνήμη, και βέβαια τις κάμερες του Hydrogen δεν έγιναν γνωστές, εξάπτοντας τη φαντασία του κοινού.

Για όσους πείστηκαν από τις πρώτες αποκαλύψεις, η RED έχει ανοίξει ήδη τη φόρμα προπαραγγελιών, με την υπόσχεση να το αποστείλει στους πρώτους ενδιαφερόμενους πριν τη μαζική του κυκλοφορία το πρώτο τρίμηνο του 2018. Τότε μάλιστα θα κοστίζει αρκετά παραπάνω.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω;

Αν η τελική υλοποίηση ικανοποιήσει τις προσδοκίες, είναι πολύ πιθανό να δούμε και τους μεγάλους του χώρου να ακολουθούν τα ίδια βήματα προς την κατεύθυνση της ολογραφικής απεικόνισης, αλλά και του AR και του VR, που ήδη απασχολούν όλους τους κατασκευαστές. Για να διακινδυνεύσουμε μια πρόβλεψη, δεν αποκλείεται κάποια από τις «μεγάλες δυνάμεις» να επιχειρήσει να εξαγοράσει την πατέντα ή και την ίδια την RED.

Οι απαιτήσεις και τα δεδομένα της αγοράς των smartphones βέβαια, απέχουν αρκετά από τα αντίστοιχα του επαγγελματικού βίντεο. Αν εικάσουμε ότι το πρώτο κινητό της σειράς θα απευθύνεται σε επαγγελματίες και σε high-end χρήστες, δεν αποκλείουμε ότι σύντομα θα δούμε πιο προσιτά μοντέλα για καταναλωτική χρήση. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη συσκευή θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές.

Πηγή: liberal.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]